Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs: Aktivitāte pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā vērtējama kā augsta

Ņemot vērā, ka katrā Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu iecirknī ir nobalsojuši vismaz 100 vēlētāji, aktivitāte pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā bijusi augsta, aģentūrai LETA pauda Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Viņš atzina, ka saspringtāka bijusi situācija uzreiz pēc iecirkņu atvēršanas, jo bija vērojams vēlētāju pieplūdums. Pēc Kokina paustā, vēlēšanu iecirkņu darbiniekiem nācies piedzīvot nervozas situācijas, jo bijušas domstarpības ar dažiem apmeklētājiem, kas vēlējušies mainīt iecirkni, taču nebija gatavi gaidīt datu apmaiņu starp iecirkņiem.

"Ir daudz jaunu elementu, un galvenais elements ir "kovids"," komentēja vēlēšanu komisijas vadītājs, piebilstot, ka arī daudzi vēlēšanu komisiju locekļi ir nepieredzējuši, un viņiem jāapgūst jaunas iemaņas. Piemēram, bijusi situācija, kad vēlēšanu iecirkņa darbinieki sākotnēji nebija sekojuši pieprasījumam no netālu esošā iecirkņa par iecirkņa maiņu.

Kokins stāstīja, ka iecirkņos, kur to ļauj noslogotība, vēlētājiem tiek atgādināts par nepieciešamību dezinficēt rokas. Viņš novēroja, ka rīdzinieki izmanto arī iecirkņos nodrošinātās pildspalvas.

"Valkāt maskas nav obligāta prasība, līdz ar to mēs varam tikai aicināt lietot tās," pauda Kokins. Viņš klāstīja, ka ir bijuši arī gadījumi, kad vēlētāji pieprasa, lai arī vēlēšanu komisiju locekļi izmanto sejas aizsargmaskas, lai gan šāda ieteikuma no Centrālās vēlēšanu komisijas nav.

Tāpat pašlaik nav skaidrs, kāda būs iecirkņa darbinieku rīcība, ja to apmeklēs kāds vēlētājs ar Covid-19 saslimšanas simptomiem, taču bez mutes un deguna aizsega. Šodien gan tādi gadījumi nav fiksēti, un arī citu iemeslu dēļ nav bijusi nepieciešama likumsargu palīdzība.

Ņemot vērā, ka katrā iecirknī ir nobalsojuši vismaz 100 vēlētāji, aktivitāti Kokins vērtēja kā augstu. Viņš pieļāva, ka rīdzinieki iepriekšējo nobalsošanu izmanto Covid-19, lai nedrūzmētos vēlēšanu dienā.

Kā vēstīts, šovakar plkst.16, sākoties iepriekšējai balsošanai Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, durvis bija vēruši 156 vēlēšanu iecirkņi.

Šodien iepriekšējā balsošana notika līdz plkst.21. Pirms vēlēšanām iepriekš varēs nobalsot arī ceturtdien, 27.augustā, no plkst.9 līdz 16 un piektdien, 28.augustā, no plkst.12 līdz 20. Vēlēšanu dienā 29.augustā iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas