Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas pašvaldības ieņēmumi šogad atpaliek no plāna

Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta ieņēmumi janvārī atpaliek par 27,5% no plānotā, liecina domes Finanšu departamenta sagatavotais ziņojums pašvaldības deputātiem.

Kopējie pašvaldības ieņēmumi šajā gadā plānoti 309 miljonu latu apmērā, no tiem janvārī plānoti 25,8 miljoni, bet uz 1.februāri kopējā nodokļu un nenodokļu ieņēmumu izpilde ir tikai 18,7 miljoni latu.

Ņemot vērā, ka investīciju programmas izpilde notiek straujāk nekā ieņēmumu iekasēšana, var izveidoties situācija, ka budžetā nav pietiekami līdzekļu uzturēšanas izdevumu segšanai, kas var apdraudēt pašvaldībai ar likumu uzdoto funkciju nodrošināšanu. Ja šāda situācija būs vērojama arī turpmākajos mēnešos, departaments būs spiests ierobežot naudas plūsmu investīciju līdzekļu apguvē, brīdina departamenta direktore Ilga Tiknuse.

Viņas ziņojumā īpaši izcelta bēdīgā situācija Rīgas pilsētas būvvaldē un pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijā. Pirmajā iestādē ieņēmumi janvārī bijuši 60 225 lati no gadā plānotajiem 1,4 miljoniem, savukārt otrā – 61 005 no 1,2 miljoniem.

Pagājušā gada budžeta plāns izpildīts ar uzviju. Bija paredzēts ieņemt 435,4 miljonus, bet pilsētai izdevās papildus iekasēt vēl 11,9 miljonus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas