Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rīgas pašvaldībā saņemts pirmais projekts par līdzfinansējumu kultūras pieminekļu saglabāšanai

Rīgas domes Īpašuma departamentā saņemts pirmais projekts par iespēju saņemt līdzfinansējumu kultūras pieminekļu saglabāšanai, aģentūrai LETA pastāstīja departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Kā ziņots, no 1.februāra var iesniegt pieteikumus Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma kultūras pieminekļu restaurācijai un atjaunošanai saņemšanai.

Savus pieteikumus līdzfinansējuma saņemšanai pašvaldībā var iesniegt līdz 11.martam. Projektu īstenošanas termiņš ir šā gada 15.novembris. Pieteikums jāiesniedz Rīgas domes Īpašuma departamentā, Riharda Vāgnera ielā 5, vai jānosūta pa pastu uz šo adresi.

Līdzfinansējuma saņemšanai var pieteikties kultūras pieminekļa īpašnieks, kuram nav pasludināts maksātnespējas process, nav apturēta vai pārtraukta saimnieciskā darbība, nav sākta tiesvedība par bankrotu vai kurš netiek likvidēts, kā arī nav nekustamā īpašuma nodokļa parāda par Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošiem nekustamā īpašuma objektiem. Līdzfinansējumu piešķirs konkursa kārtībā.

Sākotnēji šai iecerei pašvaldība plāno atvēlēt 300 000 eiro, tomēr, ja atsaucība no īpašnieku puses būs lielāka, departaments varēs lemt par papildu līdzekļu atrašanu pilsētvides sakārtošanas mērķiem.

Konkursa organizētājs ir Rīgas domes Īpašuma departaments, un paziņojums par konkursu, tā rezultātiem un piešķirtā finansējuma apmēriem tiks publicēts pašvaldības portālā www.riga.lv un mājaslapā www.rdid.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas