Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā un pilsētas apkārtnē brīdinājums par vētru paaugstināts līdz sarkanajam līmenim

Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdinājumu par vētru galvaspilsētā, Jūrmalā un Pierīgas novados paaugstinājis no oranžā līdz sarkanajam līmenim.

Tiek prognozēts, ka laika periodā no plkst.12 līdz 15 Rīgā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 33 metriem sekundē.

Sarkanais brīdinājums nozīmē, ka iespējami ievērojami postījumi plašās teritorijās, kā arī nelaimes gadījumi, kas apdraud cilvēku dzīvību. Iedzīvotājiem jāseko līdzi informācijai un norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas, un jābūt gataviem ārkārtas pasākumiem, tai skaitā evakuācijai.

Vējš lauzīs kokus un radīs citus postījumus, cilvēki var ciest no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami plaši bojājumi īpašumiem un infrastruktūrai.

Ūdens līmenis galvaspilsētā, līdzīgi kā piektdien, pakāpsies aptuveni metru virs normas. Gan Rīgā, gan Gaujas un Lielupes lejtecē spēkā dzeltenais brīdinājums par augstu ūdens līmeni un zemāko vietu applūšanu.

Jau ziņots, ka pirmdien līdz plkst.10 stiprākās ziemeļrietumu vēja brāzmas Latvijā bija 27 metri sekundē (m/s) Liepājas un Ventspils ostā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Trešais lielākais vēja ātrums brāzmās bija 22 m/s Daugavgrīvā, savukārt Rīgas centrā, Pāvilostā un Rucavā reģistrētas brāzmas līdz 21 m/s.

No rīta salās Somijas dienvidrietumos vējš brāzmās pastiprinājās līdz 29-34 m/s, vienā novērojumu stacijā reģistrētas brāzmas līdz pat 39 m/s.

Igaunijas salās ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās dažviet sasniedzis 30-32 m/s.

Vētras kulminācija gaidāma dienas vidū un pēcpusdienā, bet Latgalē - pirmdienas pievakarē. Kurzemē un Vidzemē pievakarē sāksies vēja ātruma mazināšanās.

Lielākie vēja postījumi gaidāmi Rīgā, Jūrmalā un novados ap galvaspilsētu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas