Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rīgā 30 latu pabalstu pārtikas iegādei saņēmuši 3800 cilvēki

Rīgas sociālie dienesti pusotras nedēļas laikā 30 latu lielo pabalstu pārtikas iegādei izmaksājuši 3800 cilvēkiem, izlietojot 140 400 latu, aģentūru BNS informēja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Tā ir aptuveni astotā daļa no summas, kas piešķirta šo pabalstu izmaksai mazturīgajiem rīdziniekiem. Kopumā tiem paredzēti 1,2 miljoni latu.

Jau vēstīts, ka Rīgā sociālie dienesti no 9.decembra sākuši pieņemt trūcīgo iedzīvotāju iesniegumus vienreizēju pabalstu saņemšanai 30 latu apmērā pārtikas iegādei.

Šo pabalstu saņems bērni, vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji un personas, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu. Tiesības saņemt pabalstu būs cilvēkiem, kuri deklarējuši pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešu pirms pabalsta pieprasīšanas un dzīvo atbilstoši norādītajai adresei.

Pabalstam pieteikties var bērni no ģimenēm, kurās ir vismaz viena darbspējīga persona un ienākumi ir līdz 90 latiem mēnesī katram ģimenes loceklim, vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, vai personas, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu un vismaz viena darbspējīga persona ar ienākumiem līdz 90 latiem katram ģimenes loceklim mēnesī.

Pabalstu saņems ģimenes, kurās ir tikai vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, vai personas, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu un nav neviena darbspējīga persona, un kopējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 144 latus mēnesī.

Saskaņā ar RD Labklājības departamenta aplēsēm pēc šāda pabalsta varētu vērsties 36 445 cilvēki, un šim pabalstam nepieciešami 1,2 miljoni latu. Sarežģītās ekonomiskās situācijas dēļ pabalsta saņēmēju loks gan varētu pārsniegt prognozēto personu skaitu.

Pabalstu nevar saņemt personas, kas atrodas valsts vai pašvaldības apgādībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas