Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rīdzinieki par piegādāto siltumu palikuši parādā septiņus miljonus latu

Rīdzinieki par aizvadītajā apkures sezonā piegādāto siltumu palikuši parādā septiņus miljonus latu, aģentūrai LETA pastāstīja AS "Rīgas siltums" (RS) Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Salīdzinot ar 2008./2009.gada apkures sezonu par līdzīgu laika periodu, iedzīvotāju parādsaistības ir palielinājušās par 2,7%.

Rence norādīja, ka ik gadu vasaras mēnešos tiek dzēsti aizkavētie ziemas maksājumi. Apsaimniekotāju un īpašnieku aktivitātes, lai nokārtotu parādsaistības par patērēto siltumenerģiju, vērtējamas kā labas - aizvien tiek apmaksāti apkures sezonas parādi, kā arī tiek izstrādāti un apstiprināti parādu nomaksas grafiki.

RS piegādā siltumenerģiju 5189 dzīvojamām un 2200 nedzīvojamām ēkām. "Esam pateicīgi mūsu klientiem, kuri, neraugoties uz sarežģītajiem ekonomikas apstākļiem, spēja norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem," sacīja Rence.

Par piegādāto siltumenerģiju labi turpina norēķināties pašvaldības namu pārvaldes "Juglas nami", "Purvciema nami", "Vecmīlgrāvis", "Viesturdārzs", "Zemgale", kā arī biedrības un kooperatīvi "Pleskodāle", "Pļavnieki", "Ziemeļblāzma", "Jubilejas" un "Zinātne".

"Analizējot apsaimniekotāju darbu, secinām, ka tie uzņēmumi, kas savlaicīgi veica uzkrājumus, apkures sezonas laikā spēja labāk norēķināties par patērēto siltumenerģiju, tādējādi neuzkrājot parādus un kavējuma procentus," norādīja Rence.

2009./2010.gada apkures sezona bijusi viena no garākajām un aukstākajām RS vēsturē. Tā ilga 201 dienu, un vidējā āra gaisa temperatūra bija mīnus 0,3 grādi. Visaukstākais mēnesi bija janvāris, kad vidējā āra gaisa temperatūra sasniedza pat mīnus 10,4 grādus, bet norma ir mīnus 4,7 grādi.

Siltumenerģijas patēriņš 2009./2010.gada sezonā pieauga vidēji par 12,5%, salīdzinot ar iepriekšējo apkures sezonu, bet tarifs bija vidēji par 32% mazāks nekā iepriekšējā sezonā, kas zināmā mērā kompensēja nepieredzēti aukstās ziemas siltumenerģijas patēriņa pieaugumu un ļāva iedzīvotājiem veiksmīgāk norēķināties par saņemto pakalpojumu. Šajā apkures sezonā RS siltumenerģijas tarifs bijis viens no zemākajiem Latvijā.

RS jau tagad gatavojas nākamajai apkures sezonai. "Aicinām arī apsaimniekotājus un iedzīvotājus izvērtēt savas finansiālās iespējas, gatavojoties apkures sezonai," sacīja Rence.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas