Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

RD: saglabās esošo viena maršruta biļeti; jaunā biļete miglā tīta

Šobrīd pieejamā viena maršruta biļete tiks saglabāta - preses relīzi, kurā šāds teikums īpaši izcelts ar tumšākiem burtiem, piektdien medijiem izsūtīja Rīgas domes (RD) sabiedrisko attiecību daļa. «Ieboldēts speciāli, jo bija ļoti liels sašutums par to, izskanēja dažāda informācija,» paskaidro RD runasvīrs Dzintars Zaļūksnis.

Kā šis paziņojums sasaucas ar ceturtdien Dienai izsūtīto RD Satiksmes departamenta informāciju, ka departamentam 9.februārī uzdots sagatavot nepieciešamos tiesību aktu projektus, lai viena maršruta mēnešbiļeti izslēgtu, Dz.Zaļūksnis nespēja paskaidrot, sakot - šodien viss departaments atrodoties bezalgas atvaļinājumā un nevienu nevarēšot «sadzīt rokā». Tiesa, ceturtdien Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova lika manīt, ka domes vadība varētu neatbalstīt izmaiņas, kas paredzētu šīs biļetes izslēgšanu.

RD izsūtītā relīze vēsta, ka RS papildināšot biļešu klāstu ar vairākām biļetēm. Nelabu slavu iemantojusī mēnešbiļete ar ierobežoto braucienu skaitu, kuru tuvākajā plāno ieviest RS un kas iepriekš dēvēta par viena maršruta biļeti, šajā relīzē pieminēta tikai ļoti vispārīgi. Tai veltīts viens teikums: «Kā papildus alternatīva viena maršruta biļetei tiks piedāvāta mēneša biļete ierobežotam braucienu skaitam.»

Kā šī mēnešbiļete darbosies, Dz.Zaļūksnis nespēja izskaidrot, jo pie tās vēl RS strādājot. Zināms vien, ka katrs brauciens būšot jāreģistrē, to skaits darbdienās būs 65, taču, iespējams, ar šo biļeti varēšot braukt ne tikai vienā maršrutā.

RS sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Bērziņa ceturtdien Dienai minēja, ka šāda jauna biļete esot nepieciešama, jo esošā ar neierobežoto braucienu skaitu radot lielas neērtības klientiem. Tiesa, nevis neierobežotā braucienu skaita dēļ, bet gan saistībā ar citiem faktoriem. Par tiem viņa neizteicās.

Arī Dz.Zaļūksnis zinot un varot iepazīstināt ar cilvēkiem, kuriem esošā biļete sagādājot problēmas, taču kādas - viņš sīkāk neatklāja.

Diena.lv jau ceturtdien rakstīja - mēnešbiļeti ar ierobežoto braucienu skaitu RS ieviesīs tuvākajā laikā, tiesa, ne no 1.marta.

Preses relīzē arī rakstīts, ka RS uzlabo e-biļetes piedāvājumu, paredzot jaunas atlaides 5, 10 un 20 braucienu biļetēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas