Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pēc tauku nokļūšanas Ķīpsalas pludmalē VVD veiks pārbaudi identificētajos riska ēdināšanas uzņēmumos

Pēc tauku nokļūšanas Ķīpsalas pludmalē Valsts vides dienests (VVD) veiks pārbaudi identificētajos riska ēdināšanas uzņēmumos, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Černodona.

LETA jau vēstīja, ka VVD pēc iedzīvotāju ziņojumiem par taukveida vielas sanesumu esamību Ķīpsalas peldvietā Daugavā veica notikuma vietas apsekošanu un pludmales ūdenī konstatēja taukvielas.

Vielas izcelsmes precizēšanai tika paņemti vielas paraugi un aizvesti pie institūta "BIOR" vadošās ķīmiķes. Pēc konsultācijas ar "BIOR" eksperti tika secināts, ka viela ir tauki no kāda ēdināšanas uzņēmuma tauku ķērāja.

VVD norāda, ka piesārņojums Daugavā nonāca no Rīgas domes Satiksmes departamenta lietus kanalizācijas tīkla Ķīpsalas apkārtnē.

VVD jau ir izvērtējis tuvākā apkārtnē esošos restorānus un kafejnīcas, un tuvākajās dienas veiks pārbaudi, identificētajos riska uzņēmumos.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, Ķīpsalas peldvietā var droši peldēties. Pēc pārbaužu veikšanas konstatēts, ka ūdens Ķīpsalas pludmalē atbilst kvalitātes prasībām.

Analīzes veica VVD un Veselības inspekcija (VI). Tajās konstatēts, ka peldūdens kvalitāte atbilst noteikumu prasībām.

Ņemot vērā šos atzinumus, Ķīpsalas peldvietā izvietotā informatīvā zīme "Ieteikums nepeldēties" 4.jūlija vakarā tika noņemta.

Kā vēstīts, ņemot vērā VVD sniegto informāciju un konsultējoties ar VI, Ķīpsalas peldvietā izvietota informatīvā zīme - ieteikums nepeldēties -, līdz brīdim, kamēr tiks sniegti precīzi peldūdens analīžu rezultāti un saņemtas VI rekomendācijas turpmākai darbībai.

Savukārt pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" noraida iespējamību, ka taukvielu sanesumi Ķīpsalas pludmalē varētu būt radušies no uzņēmuma atbildībā esošās sadzīves kanalizācijas tīklu pārgāžu sistēmas.

LETA jau ziņoja, ka pēc iedzīvotāju ziņojumiem par taukveida vielas sanesumu esamību Ķīpsalas peldvietā Daugavā VVD inspektoriem radušās aizdomas par neattīrītu notekūdeņu novadīšanu upē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas