Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

papildināta - Dubultosies Rīgas budžeta iztrūkums; taupīs uz atalgojuma rēķina

Rīgas pilsētas pašvaldības ieņēmumi šajā gadā būs par 30,7 miljoniem latu mazāki, nekā sākotnēji bija plānots, liecina Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejai iesniegtais budžeta grozījumu projekts. Pašvaldība gan plāno tēriņus cirpt krietni mazākā apmērā - par 6,3 miljoniem latu - pārējo iztrūkumu sedzot no iepriekšējo gadu uzkrājumiem.

Mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova informē, ka pašvaldība ir paredzējusi būtisku administratīvo izdevumu samazinājumu visās nozarēs: "Piemēram, kopējais budžeta grozījumos plānotais atlīdzības samazinājums ļaus budžetā ietaupīt 9,1 miljonu latu, tai skaitā, 1,1 miljons latu atlīdzības samazinājums pašvaldības darbiniekiem, 0,6 miljoni latu tiks ieekonomēti, reorganizējot pašvaldības aģentūras, 1,6 miljoni tiks ietaupīti uz citu pašvaldības darbinieku atlīdzības rēķina." Darbinieku atalgojumu plānots no oktobra samazināt visās iestādēs par 5%. Līdz ar to atlīdzība, salīdzinot ar 2008.gadu, šajā gadā samazināsies par 30%. Tāpat pašvaldībā paredzētas strukturālas izmaiņas attiecībā uz pašvaldības iestādēm, tai skaitā, samazināt Rīgas rajonu un priekšpilsētu izpilddirekciju skaitu no sešām uz trijām un likvidēt vairumu pašvaldības aģentūru.Kopumā budžeta projektā lielākais līdzekļu samazinājums skar domes Finanšu departamenta, Satiksmes departamenta un Īpašuma departamenta programmas, turpretim palielinājums piedāvāts Pašvaldības policijas, Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta un Labklājības departamenta programmās. N.Ušakovs uzsver, ka sociālie jautājumi un izglītība ir saglabāta kā domes prioritāte: "Tiks piešķirti visi sociālie pabalsti, pedagogi saņems pašvaldības piemaksas, kā arī vienreizējo pabalstu, uzsākot mācību gadu."

Arī vislielākais investīciju apjoms tiks novirzīts izglītības objektiem, sasniedzot  25,4 miljonus latu. Lielākie šā gada projekti ir Rīgas 2.vidusskolas rekonstrukcija, bērnu mūzikas skolas Kronvalda bulvārī rekonstrukcija, bērnudārza Blāzmiņa renovācija, kā arī energoefektivitātes pasākumu programma - logu un durvju nomaiņa izglītības iestādēs.

Lai veicinātu pilsētas budžeta ieņēmumus, tiks izstrādāta arī jauna Rīgas atpazīstamības un investīciju piesaistes programma, kurai plānots piešķirt vienu miljonu latu.

Kopumā pašvaldības budžeta ieņēmumi plānoti 443,437 miljonu latu apmērā, bet izdevumi - 490,448 miljonu apmērā, tādējādi budžeta deficīts pieaugs no gada sākumā prognozētajiem 22,6 miljoniem latu līdz 47 miljoniem.

Atbildīgā komiteja Budžeta komisijas sagatavotos budžeta grozījumus izskatīs trešdien, bet domes sēdē tos plānots pieņemt 18.augustā.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas