Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta (17:37) - Aizturēts vīrietis, kurš praida dalībniecei trāpīja ar jēlu olu pa seju

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības Mozaīka rīkotā gājiena Baltijas praids 2012 laikā policija aizturējusi kādu 1961.gadā dzimušu vīrieti, kurš, būdams alkohola reibumā, pasākuma dalībnieku virzienā metis jēlu olu, portālam Diena.lv pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Pret vīrieti sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu. Vairāk pārkāpumu pasākuma laikā nav konstatēts, apliecināja Pildava.

Portālam Diena.lv izdevās sazināties ar cietušo, kurai vīrieša mestā ola trāpīja pa seju. “Pati neredzēju metēju, jo tā ola nāca negaidīti. Pagāja laiks, kamēr sapratu kas notiek”, stāsta cietusī Ieva Kauliņa.

Viņas draudzene redzējusi, ka olu metis kāds no diviem vīriešiem, kas tobrīd sēdēja kādas Tērbatas ielas kafejnīcas terasē. Vīrieši sākotnēji no malas izskatījušies pozitīvi, bet brīdī, kad garām gājusi ASV vēstniece, abi piecēlušies un viens no vīriešiem metis ar olu.

I.Kauliņa atceras, ka pēc olas trāpījuma pa seju, jutusies nedaudz apdullusi. Par laimi nopietni miesas bojājumi sievietei nav nodarīti, tomēr vēlāk viņa vērsusies policijā, vēloties ierosināt lietu par naida kurināšanu, bet likumsargi atbildējuši, ka lietvedību iespējams uzsākt tikai pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa pantiem par sīko huligānismu vai miesas bojājumu nodarīšanu.

Kopumā Baltijas praida 2012 norisi I.Kauliņa raksturoja pozitīvi. Pasākums aizritējis mierīgāk, nekā citus gadus. “Tāpēc arī īpaši neuzmanījos. 2005.gadā no olām, kas tika mestas mūsu virzienā, nācās reāli izvairīties”, piebila I.Kauliņa.

Atgādinām, ka pamatīgā lietū un krusā vairāki simti cilvēku sestdien no Ģertrūdes un Tērbatas ielas krustojuma devās lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības Mozaīka rīkotajā gājienā Baltijas praids 2012 uz Vērmanes dārzu.

(pievienots cietušās viedoklis 3.-6.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas