Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No 1.aprīļa Rīgā daļēji mainīsies sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecības vietas

No ceturtdienas, 1.aprīļa Rīgā daļēji mainīsies tirdzniecību vietu saraksts, kurās varēs iegādāties sabiedriskā transporta biļetes un papildināt e-talonus, aģentūru LETA informēja SIA Rīgas satiksme Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Arī turpmāk sabiedriskā transporta biļetes Rīgā varēs iegādāties 137 SIA "Narvesen Baltija" tirdzniecības vietās, 12 "Latvijas pasta" nodaļās, 83 SIA "Maxima Latvija" veikalos, 22 SIA "Circle K Latvia" tirdzniecības vietās, deviņos "Elvi" veikalos, trijās SIA "G.A.L." tirdzniecības vietās, un pa vienai "Elkes", "Valdlauči", "Velfe" tirdzniecības vietai.

Papildus minētajām tirdzniecības vietām no 1.aprīļa sabiedriskā transporta biļetes varēs iegādāties 60 "Rimi" veikalos, 43 "Mego" veikalos, 18 veikalos "Latvijas balzams", piecos "LB Spirits&Wine Outlet" veikalos un pa vienai "Proever" un "Viss kārtībā" tirdzniecības vietai.

Izmaiņas biļešu tirdzniecības vietās notikušas, jo 2021.gada 5.februārī tika izsludināts atklāts konkurss "Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta viedkaršu un viedbiļešu izplatīšana". Atklātajā konkursā varēja pieteikties tirgotāji, kas vēlējās veikt biļešu izplatīšanu savās mazumtirdzniecības vietās un kuru tirdzniecības vietu infrastruktūra ļāva tehniski veikt biļešu tirdzniecības terminālu pieslēgšanu. 

Konkurss tika dalīts vairākās iepirkuma lotēs, balstoties uz apkaimēs esošo iedzīvotāju blīvumu, sabiedriskā transporta intensitāti un sabiedriskā transporta pieturvietu skaitu, kā arī jau esošo biļešu pārdošanas automātu un klientu apkalpošanas centru atrašanos noteiktā apkaimē.

Ņemot vērā atklātā konkursa rezultātus, Juglas apkaimē sabiedriskā transporta biļetes vairs nevarēs iegādāties trijos SIA "Narvesen Baltija" tīkla veikalos, taču šajā apkaimē tās varēs iegādāties trijos "Rimi" veikalos, trijos "Mego" veikalos un četros "Maxima" veikalos, kā arī vienā "CircleK" degvielas uzpildes stacijā. 

Atsevišķas izmaiņas notikušas arī citās Rīgas apkaimēs.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" e-talonu no ceturtdienas, 1.aprīļa, vairs nevarēs iegādāties daļā "Narvesen" tirdzniecības vietu, aģentūrai LETA pavēstīja SIA "Narvasen Baltija" valdes priekšsēdētāja Dace Dovidena.

Viņa skaidroja, ka tas saistīts ar Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu uzturētāja SIA "Rīgas karte" atklātā konkursa par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta viedkaršu un viedbiļešu izplatīšanu rezultātiem.

Šāda situācija konkursā izveidojusies, sadalot Rīgu 52 apkaimēs un pretendentu piedāvājumus vērtējot katrai no apkaimēm atsevišķi.

Pēc Dovidenas teiktā, iepirkuma procesā netika analizēts, cik viegli sasniedzamas un ērti pieejamas klientam ir potenciālās e-talona tirdzniecības vietas.

No 1.aprīļa e-talonu Rīgā vairs nevarēs iegādāties "Narvesen" kioskos Nīcgales ielā 46a, Kurzemes prospektā 15a, A.Deglava ielā 160, Kr. Barona ielā 97, Brīvības gatvē 432, Murjāņu ielā 58, Brīvības gatvē 430, Katoļu ielā 4, Dambja ielā 10, Miera ielā 45, Dzirciema ielā 51, Kuldīgas ielā 1, Talejas ielā 1, Dzirciema ielā 1, K. Ulmaņa gatvē 88A, K. Ulmana gatvē 84, Eksporta ielā 3a, Pilsoņu ielā13, Saharova ielā 2.

Tāpat e-talonu vairs nevarēs iegādāties "Narvesen" kioskos Ādažos, Rīgas gatvē 5a, Olainē, Zemgales ielā 1a, Ogrē, Brīvības ielā 9, Jelgavā, Pasta ielā 26, Jūrmalas Slokas stacijā un starptautiskās lidostas "Rīga" 2.stāva "Narvesen".

Jau vēstīts, ka "Rīgas satiksmes" apgrozījums 2020.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 173,503 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā 2019.gadā, vienlaikus kompānijas peļņa samazinājās par 53,1% un bija 3,623 miljoni eiro.

2020.gadā "Rīgas satiksmes" ieņēmumi no pasažieru pārvadājumiem veidoja 31,783 miljonus eiro, kas ir par 18,238 miljoniem eiro jeb 36,5% mazāk nekā gadu iepriekš, un ir saistīts ar pasažieru pārvadājumu samazināšanos. Pērn "Rīgas satiksme" pārvadāja 89,681 miljonu pasažieru, kas ir par 57,59 miljoniem jeb 39% mazāk nekā gadu iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas