Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krūts veselības diena pulcē vairāk nekā 200 cilvēku

Pirmajās pāris stundās krūts veselības dienas pasākumus pie Brīvības pieminekļa apmeklējuši vairāk nekā 200 interesenti, aģentūrai LETA pastāstīja pasākuma rīkotāji.

Tieši tik daudz cilvēku līdz šim ieradušies pasākumā, lai reģistrētos atbalsta gājienam Ejam kopā, lai dzīvotu! uz Arēnu Rīga, kur norisināsies labdarības spēle basketbolā starp Latvijas un Grieķijas sieviešu basketbola izlasēm sievētēm.

Kā novēroja LETA, pasākuma norises vietā ap plkst.14 pulcējās aptuveni 100 interesenti - gan pieaugušie, gan bērni. Atnākušajiem tiek dalīti informatīvi materiāli par krūts veselību, rozā baloni un lentītes. Cilvēki izmanto iespēju nosūtīt pastkartes sev svarīgām sievietēm, fotografējas īpašā foto stūrīti un gaida reģistrāciju atbalsta gājienam.

Tāpat klātesošie veido vēlmju koku, kurā iekarina sevis rakstītu vēlējumus Latvijas sievietēm. Daži no tiem vēsta: "Esiet laimīgas, veselas, mīlētas, mīliet sevi!", "Lai ir veselas un skaistas krūtis, un kāds, kas to novērtē", "Lai veselība un drosme par to parūpēties", "Novēlu, lai katra sieviete būtu vesela".

Kopš plkst.12 iespēju pārbaudīt krūts veselību mobilajā mamogrāfā izmantojušas astoņas sievietes. Pasākuma rīkotāji, saka, ka atsaucība nav ļoti liela, tomēr katra sieviete, kura ierodas ir svarīga.

Jau vēstīts, ka svētdien pie Brīvības pieminekļa norisinās krūts veselības diena. Brīvības pieminekļa laukumā sievietes var pārbaudīt krūts veselību mobilajā mamogrāfā. Līdzi ņemot ģimenes ārsta norīkojumu, par pārbaudi būs jāveic pacienta iemaksa 2,85 eiro, bet ar Nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstuli pārbaude būs bez maksas.

Notiek arī dažādas aktivitātes, tostarp muzikāli priekšnesumi. Darbojas mobilā pasta stacija ar iespēju uzrakstīt un nosūtīt pastkarti sev svarīgai sievietei. Īpašā vietā ir iespējams dalīties ar savu kvēlāko vēlēšanos, kopīgi veidojot vēlmju koku. Savukārt, izmantojot dažādus rozā aksesuārus, var fotografēties foto rāmī un veltīt bildi sev mīļai sievietei ar aicinājumu pārbaudīt krūts veselību.

Pasākumā darbojas arī krūts vēža atbalsta pacientu biedrības VITA atbalsta punkts, kur var saņemt konsultācijas par to, kā runāt ar sev tuvu sievieti par krūts veselības pārbaužu nepieciešamību. Bērniem pasākumā ir izveidots īpašs stūrītis.

Pasākumi noslēgsies ar atbalsta gājienu Ejam kopā, lai dzīvotu!, kas sāksies plkst.15.20 ar kopbildi pie Brīvības pieminekļa. Savukārt spēle starp Latvijas un Grieķijas sieviešu basketbola izlasēm sāksies plkst.17. Gājiena dalībniekiem ieeja spēlē būs bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas