Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ķirsis: Sarkandaugavas pārvads ļaus būtiski atslogot Rīgas centru no kravas automašīnām

Gaidāms, ka jaunais Sarkandaugavas pārvads tiks atklāts pavisam drīz, un tas ļaus būtiski atslogot Rīgas centru no kravas automašīnām, žurnālistiem preses konferencē pirms pārvada slodzes pārbaudes sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš uzsvēra, ka šis ir vēsturisks brīdis, jo pārvads ir gandrīz pabeigts un palikušas vien detaļas, lai to varētu nodot lietošanā Rīgas iedzīvotājiem.

Politiķis ir pārliecināts, ka pārvads ir sastāvdaļa no kombinācijas, kas Rīgas centru atslogos no kravas automašīnām. Viņaprāt pārvads būs arī Rīgas iekšējais apbraucamais loks, kā arī svarīgs satiksmes mezgls pašiem Sarkandaugavas iedzīvotājiem.

Aģentūra LETA novēroja, ka pašlaik uz tilta ir uzbraukušas divas kravas automašīnas, tāda veidā sākot tā slodzes testēšanu.

Gala rezultāti par visiem slodzes mērījumiem tiks apkopoti līdz otrdienai.

Jau vēstīts, ka Sarkandaugavas pārvadu ir plānots pārbaudīt ar 13 dažādām slodžu shēmām, atbilstoši Rīgas Tehniskās universitātes speciālistu izstrādātajai programmai. Vienas slodžu shēmas pārbaudei ir plānots izmantot līdz pat sešām smagās kravas automašīnām, kura katra sver 30 tonnas. Slogošanas procesā tiks veikta pārvada izlieču mērīšana un to salīdzināšana ar teorētisko aprēķinu, lai varētu sagatavot slēdzienu par pārvada gatavību satiksmes atvēršanai.

Pašvaldība ar būvnieku ir atradusi kompromisu tilta pār dzelzceļu Sarkandaugavā būvniecības izmaksu pārrēķināšanai, un sarunas iegājušas fināla fāzē.

Dažādas būvdarbu pozīcijas tiks indeksētas atšķirīgi, jo arī izmaksu pieaugums par dažādiem materiāliem ir bijis atšķirīgs, piemēram, metāla un bitumena izstrādājumiem cenas augušas straujāk.

Iepriekš tika lēsts, ka sadārdzinājums varētu būt līdz 15% no atlikušās līguma summas 8,3 miljoniem eiro, tomēr to izdevies samazināt.

Projekta īstenošana kļuvusi dārgāka Krievijas sāktā kara Ukrainā un pret Krieviju un Baltkrieviju ieviesto sankciju dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas