Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ķirsis: Rīgas ielu seguma atjaunošanas darbu apjomam jātuvojas 45 miljoniem eiro gadā

Nākamajos gados Rīgas ielu seguma atjaunošanas darbu apjomam jātuvojas 45 miljoniem eiro gadā, ceturtdien preses konferencē sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Šosezon jau pabeigto darbu apjoms ir aptuveni 26-27 miljoni eiro, un prognozējams, ka sezonas noslēgumā tie sasniegs plānotos 30 miljonus eiro, informēja Rīgas mērs. 

Arī nākamgad plānots veikt Rīgas ielu seguma atjaunošanas darbus šī gada apjomā - ap 30 miljoniem eiro, taču turpmākajos gados apjoms būtu jākāpina un jātuvojas 45 miljoniem eiro, teica Ķirsis. 

Šogad seguma atjaunošanas darbi bija plānoti 128 ielās, tostarp 89 ielās veikti dubultās virsmas apstrādes darbu, bet 38 ielās - asfalta seguma atjaunošana. Lielākā daļa darbu jau ir pabeigti, teica Ķirsis. 

Rīgas mēra vērtējumā šo sezonu var uzskatīt par ļoti labu, jo paveikti līdz šim visapjomīgākie ielu seguma atjaunošanas darbi. 

Vienlaikus Ķirsis atzina, ka nācies saskarties arī ar grūtībām - tirgus nav bijis gatavs tāda apjoma darbiem, tostarp nav bijušas gatavas ne būvfirmas, ne būvuzraugi."Tādēļ apjomi jākāpina, bet pakāpeniski, jo tirgus jāpieradina pie šādiem apjomiem," teica Ķirsis. 

Tāpat Rīgas mērs atzina, ka daudzu ielu atjaunošanā nebija iekļautas ietves, un nākamgad tas tiks labots. Plānots arī saīsināt projektu realizācijas termiņus, skaidroja Rīgas mērs, norādot, ka tādējādi varētu pieaugt cena, taču mazināsies laiks, kas rīdziniekiem būs jāpavada sastrēgumos. 

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV) sacīja, ka palielināt darbu apjomu izdevies tādēļ, ka sadarbībā ar Ekonomikas ministriju veikti grozījumi normatīvajos aktos, kas ļāvuši seguma atjaunošanu veikt bez projektēšanas. 

Jau ziņots, ka Rīgā pabeigta lielākā daļa šā gada vērienīgo ceļu seguma atjaunošanas darbu.

Vēl trīs ielu posmos pašlaik paveikti 80% līdz 95% kopējā darbu apjoma, līdz ar to tuvākajā laikā darbus plānots pabeigt arī Cēsu ielā, Juglas krastmalas posmā no Brīvības gatves līdz Pāles ielai un Juglas ielas posmā līdz Murjāņu ielai, un Sesku ielas posmā no Ilūkstes ielas līdz Dārzciema ielai.

Apjoma ziņā vērienīgākā seguma atjaunošana notika Kārļa Ulmaņa gatves posmā no Jaunmoku ielas līdz pilsētas robežai, tostarp tai paralēlajās joslās. Pašlaik tur paveikti 95% darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas