Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Uzsākti Preses nama ēku demontāžas darbi

Uzsākti demontāžas darbi topošā Preses nama kvartāla teritorijā. To ietvaros tiks nojaukta bijušā Preses nama tipogrāfijas ēka ar tai piegulošajām palīgēkām, kā arī daļēji tiks demontētas iekštelpu konstrukcijas Preses nama daudzstāvu ēkā, ziņo būvnieku pārstāvji.

Jaunā Preses nama kvartāla 1. projekta kārtas attīstības posmā paredzēts izbūvēt mūsdienīgu A klases biroju centru, tirdzniecības telpas ar Baltijā pirmo futbola laukumu uz ēkas jumta un Holiday Inn viesnīcu, kas būs pirmā InterContinental Hotels Group (IHG) viesnīca Latvijā.

Projekta pirmajā kārtā 25 000 m2 paredzēti A klases biroju ierīkošanai, 7000 m2 – mazumtirdzniecības telpām, 40 000 m2 – multifunkcionālu telpu izveidei, bet bijušā Preses nama ēkā tiks izveidota Holiday Inn viesnīca ar 307 numuriem.

Projekts paredz īpašu uzmanību veltīt energoefektivitātei, dabai draudzīgu materiālu izvēlei, vides pieejamībai, veselīgas darba vides radīšanai un ilgtspējīgai apsaimniekošanai. Līdzās augstākās klases biroju un kopstrādes telpām, kas atbildīs BREEAM sertifikāta Excellent standartam, kas kopā paredzētas 2500 cilvēkiem, te tiks iekārtotas arī vairākas ēdināšanas iestādes, veikali, konferenču telpas, kā arī 200 velosipēdu novietnes, vairāk nekā 970 autostāvvietas, 27 elektroauto uzlādes stacijas, pastaigu vietas un terases ar apstādījumiem.

Paredzēts, ka 1. kārtas izbūve tiks pabeigta 2022. gada vasarā. Projekta attīstītājs ir investīciju fonds Lords LB Special Fund V. Projekta ieviesējs ir fonda meitas uzņēmums Latvijā – AS PN Project.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas