Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Atkal protestēs pret dzīvnieku izmantošanu cirkā

Protestējot pret savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs un aicinot Rīgas cirku pārtraukt cietsirdību pret dzīvniekiem, 25.-27. septembrī pie Rīgas cirka notiks trīs protesta akcijas, portālu Diena.lv informēja _Dzīvnieku brīvība _pārstāvji. 

Piketi, kurus rīko dzīvnieku aizstāvības organizācija Dzīvnieku brīvība, notiks pirms katras Gigantisko strūklaku šova pirmizrādes, kurās tiek izmantoti lāči un pērtiķi.

Piektdien, 25. septembrī, plkst. 18.00, sestdien, 26. septembrī, plkst. 15.30 un svētdien, 27. septembrī, plkst. 12.30 pie Rīgas cirka notiks protesta akcijas pret dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs.

“Rīgas cirka vadības nemitīgā atrunāšanās, ka dzīvniekiem cirkā klājas labi, neiztur kritiku. Neskaitāmi zinātniski pētījumi pierāda, un nupat arī Eiropas Veterinārārstu federācija ir atzinusi, ka savvaļas sugu dzīvnieku labturība nav iespējama cirka apstākļos,“ norāda biedrības Dzīvnieku brīvība valdes locekle Katrīna Krīgere. “Ir cietsirdīgi turēt dzīvniekus tiem nepiemērotos apstākļos un sagādāt viņiem ciešanas peļņas nolūkos.”

Nupat Eiropas Veterinārārstu federācija, kas pārstāv 46 veterinārārstu asociācijas no 38 Eiropas valstīm, aicinājusi Eiropas un nacionālā mēroga kompetentajām iestādēm visā Eiropā aizliegt savvaļas sugu zīdītāju izmantošanu ceļojošajos cirkos, norāda biedrības pārstāvji, tāpēc ka nepastāv nekādas iespējas vajadzīgajā apmērā apmierināt šo dzīvnieku psiholoģiskās, kognitīvās un sociālās vajadzības.

Eiropas Veterinārārstu federācija savā paziņojumā norāda, ka savvaļas sugu zīdītāju izmantošana ceļojošos cirkos atspoguļo tradicionālu, bet novecojošu viedokli par savvaļas dzīvniekiem. Šiem dzīvniekiem ir tādi paši ģenētiskie parametri kā to sugas brāļiem, kas dzīvo savvaļā, un viņiem ir saglabājušās to dabiskās instinktīvās dziņas un vajadzības. Nedomesticētu savvaļas zīdītāju vajadzības nevar tikt apmierinātas ceļojošos cirkos, sevišķi attiecībā uz dzīvnieku turēšanas apstākļiem un iespējām izpaust savu dabisko uzvedību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas