Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas satiksme vērsusies Veselības inspekcijā par 33 darbinieku darba nespējas lapu pamatotību

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" vērsusies Veselības inspekcijā par 33 darbinieku darba nespējas lapu pamatotību, šodien preses konferencē informēja uzņēmuma vadītāja Džineta Innusa.

Viņa norādīja, ka aizdomas par nepamatotām darba nespējas lapām radās, jo liela daļa šo darbinieku saslima vienlaicīgi un brīdī, kad valdībā tika pieņemts lēmums par obligātu pašvaldību kapitālsabiedrību darbinieku vakcinēšanu pret Covid-19.

Viņa informēja, ka jau tagad ir atsevišķi darbinieki, par kuriem tiek pieņemts lēmums par atstādināšanu no pienākumu veikšanas. Tie esot darbinieki, kuri pauduši, ka nevēlas vakcinēties un atsakās no obligātajiem Covid-19 testiem.

Kopumā no aptuveni 3600 darbiniekiem, apmēram 200 varētu tikt atstādināti, ja viņi atteiksies vakcinēties.

Innusa piebilda, ka sākotnēji šie darbinieki varētu tikt atstādināti. Taču, saskaņā ar likumu, atstādināšana var notikt līdz trim mēnešiem. Pēc tam šie darbinieki tiks atbrīvoti no darba.

Viņa uzsvēra, ka ne visi no šiem darbiniekiem ir transportlīdzekļu vadītāji. Turklāt, tikšot rīkotas apmācības, lai pieņemtu darbā jaunus sabiedriskā transporta vadītājus.

Kā ziņots, sabiedriskā transporta vadītāju slimošanas dēļ samazinās sabiedriskā transporta reisus Rīgā.

Pašlaik no 1500 sabiedriskā transporta vadītājiem aptuveni 330 ir saslimuši. Darbinieki slimojot gan ar Covid-19, gan ar citām slimībām.

Lai nepārslogotu palikušos darbiniekus, pieņemts lēmums par aptuveni 18% samazināt reisu skaitu.

Kā skaidroja Innusa, uzņēmums mēģinās maksimāli izvairīties no reisu samazināšanas rīta stundās, kad ir visvairāk pasažieru, kā arī mazāk samazinās reisu skaitu maršrutos, kuros ir visvairāk pasažieru, piemēram, 3.autobusa maršrutā.

Lielāks reisu samazinājums sagaidāms maršrutos, kuros jau tā ir maz pasažieru. Kā arī tiks atcelti atsevišķi reisi brīvdienās. Tā piemēram, tiks atcelts 1.trolejbusa maršruts, pa kuru jau visu vasaru trolejbusi nekursēja un pasažieri ir izvēlējušies citus maršrutus.

Izmaiņas stāsies spēkā no trešdienas, 3.novembra. Uzņēmums informāciju par izmaiņām reisos izvietos arī pie sabiedriskā transporta pieturām.

Jau ziņots, ka 2020.gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 173,503 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 26,9%, sasniedzot 980 886 eiro.

Kompānija "Rīgas satiksme" reģistrēta 2003.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas