Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zaudējot Saeimas vēlēšanās, Vidzemes partija neturpinās sadarbību ar partiju Latvijas attīstībai

Partijai "Latvijas attīstībai" zaudējot 14.Saeimas vēlēšanās, Vidzemes partija neturpinās sadarbību ar šo politisko spēku, aģentūru LETA informēja Vidzemes partijas līderis, Valkas mērs Vents Armands Krauklis.

Viņš informēja, ka vakar notikušajā Vidzemes partijas valdes sēdē nolemts, ka sadarbības memorands, ko Vidzemes partija bija parakstījusi par startēšanu 14.Saeimas vēlēšanās, ir faktiski zaudējis spēku, jo partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) 14.Saeimas vēlēšanās nav pārvarējusi 5% robežu.

No Vidzemes partijas 14.Saeimas vēlēšanās apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) sarakstā startēja Valkas mērs Krauklis, Cēsu novada domes deputāts Andris Mihaļovs un Ogres novada deputāts Raivis Ūzuls.

Krauklis stāstīja, ka Vidzemes partijas valdes sēdē pārrunāti vēlēšanu rezultāti un kampaņas gaita, kā arī spriests par Vidzemes partijas nākotni. Vidzemes partijas valde vienojusies stiprināt partijas reģionālās kopas, strādāt pie partijas atpazīstamības uzlabošanas, jaunu biedru piesaistes un laikus gatavoties pašvaldību vēlēšanām, kas reģionālajai partijai ir galvenais uzdevums, uzsver Krauklis.

Kā vēstīts, 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura ieguvusi 26 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10, bet "Latvija pirmajā vietā" - deviņus mandātus.

Saeimas vēlēšanas izrādījās liktenīgas valdošās koalīcijas politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un palika ārpus nākamā parlamenta sasaukuma.

Ievēlēšanai nākamajā Saeimā politiskajai apvienībai "Attīstībai/Par" pietrūka tikai aptuveni 250 balsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas