Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

VP izstrādājusi priekšlikumus, kas pastiprinās ieroču aprites kontroli

Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) uzdevumā Valsts policija (VP) ir izstrādājusi priekšlikumus ieroču aprites sistēmas kontroles pastiprināšanai, kā arī tās darbību regulējošo normatīvo aktu pilnveidošanai.

VP rosina ieroču glabāšanas, nēsāšanas un ieroču kolekcijas atļaujas izsniegt tikai uz noteiktu laiku, kā arī noteikt konkrētu personu loku, kas varētu saņemt nēsāšanas atļauju pašaizsardzības šaujamierocim.

VP arī iesaka izstrādāt MK noteikumus, kas noteiktu fiziskās personas veselības stāvokļa pārbaudi, kura ir vai vēlas kļūt par šaujamieroču īpašnieku.

Lai pilnvērtīgi uzturētu reģistrēto šaujamieroču ložu – čaulu kontrolkolekciju un iegūtu maksimālu rezultātu no ieroča identificēšanas ekspertīzēm, priekšlikumos arī ir paredzēts atjaunot kontrolšāvienu veikšanu, nosakot kontrolšāvienus veikt īsstobra šaujamieročiem reizi piecos gados, nevis vienu reizi, kā tas ir šobrīd.

Tāpat tiek piedāvāts noteikt stingrākas prasības ieroču iegādāšanās, glabāšanas vai nēsāšanas atļaujas saņemšanai agrāk sodītām personām, kā arī noteikt fiziskām personām aizliegumu iegūt savā īpašumā vairāk kā divas pistoles pašaizsardzībai.

Ierosināts arī aizliegt izsniegt ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas atļauju personai, kurai kriminālprocesā piemērots aizdomās turētā statuss.

Lai realizētu piedāvātos priekšlikumus, tiks sagatavoti grozījumi normatīvajos aktos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas