Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Voins: lai ko secinātu, jārunā ar Lapsu un radiniekiem, ko vēl neesam darījuši

Valsts policija no Drošības policijas ir saņēmusi žurnālista Lato Lapsas iesniegumu par viņam izteiktajiem draudiem un piektdien sākusi kriminālprocesu.

Par to Diena.lv informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

Process sākts pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Vaicāta, vai policija ir piemērojusi kādus drošības līdzekļus L.Lapsas māsas ģimenei, par kuras apdraudējumu publiski izteicies pats žurnālists, L.Neimane-Zobena atbildēja, ka pagaidām no policijas puses vairāk informācijas nebūs.

Policija vēl nav runājusi ar Lapsu un viņa radiniekiem.

Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins informē, ka policija vēl nav tikusies ne ar L.Lapsu, ne viņa māsu. Viņš atteicās komentēt drošības pasākumus, kādi piemēroti žurnālista ģimenei. Tāpat neapstiprināja izskanējušo informāciju, kādā veidā L.Lapsa saņēmis draudus – vai pa telefonu, vai viņam pienākuši klāt cilvēki uz ielas.

“Lai novērtētu draudus, ir jārunā ar iesaistītajām personām, tik vienkārši nevaram izdarīt secinājumus,” atbild policijas šefs, cik nopietni vērtējami draudi. Uzaicinājums ierasties policijā sniegt liecību L.Lapsam nosūtīts uz Baltic Screen.

“Mēs neguļam, bet lietām ir sava kārtība,” teica V.Voins.

Diena.lv ar L.Lapsu piektdienas rītā sazināties neizdevās, savukārt L.Lapsas māsa Teika Lapsa teica: “Es nekomentēšu.”

Drošības policijā L.Lapsas iesniegums saņemts 10.septembrī. Kā jau rakstīts, L.Lapsas lēmums uz laiku slēgt viņa izveidotās mājaslapas un izceļot uz ārvalstīm ir viņa personīga izvēle, par ko 10.septembra iesniegumā viņš ir norādījis Drošības policijai, kura viņa iesniegumu pārsūtīja Valsts policijai.

Kā iepriekš ziņoja LTV, pēc tam, kad klajā nāca grāmata par politiķi Aināru Šleseru un ilgāku laiku internetā tika publiskoti dokumentus, kas saistīti ar Ventspils mēra Aivara Lemberga darījumiem, L.Lapsam izteikti draudi, tāpēc viņš vērsies Drošības policijā un uz laiku slēdzis vairākas uzturētās interneta lapas. Uz laiku ir slēgtas interneta vietnes www.rokasgramata.com, www.slesers.lv, www.minhauzens.info un www.nozagt.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas