Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vilks vēlmē izgāzt Brazovski redz politiskas intereses

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) joprojām uzskata Jāni Brazovski par piemērotāko kandidātu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatam un neplāno meklēt citu pretendentu, kamēr Saeima nebūs pieņēmusi lēmumu.

Pēc vairāku deputātu lūguma ceturtdien Saeima uz nedēļu atlika lēmuma pieņemšanu par J. Brazovska apstiprināšanu amatā. Viņa pilnvaras tajā beidzas nākamajā piektdienā. Kandidātam nav koalīcijā pārstāvētās Visu Latvijai!-TB/LNNK un valdību atbalstošās sešu neatkarīgo deputātu grupas balsu. Gan vieni, gan otri apgalvo, ka nedēļas laikā viņu viedoklis, visticamāk, nemainīsies un J. Brazovska izredzes tad būs opozīcijas rokās.

«Nav plānots taisīt tirgu,» teica Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, lūgts izteikties, kādus politiskos labumusVienotība plāno piedāvāt partneriem apmaiņā pret atbalstu J. Brazovskim. Jautājuma izskatīšana atlikta, lai dotu iespēju Latvijas Bankai un finanšu ministram pamatot sabiedrībai šo izvēli un atbildēt uz jautājumiem. Finanšu ministrs A. Vilks, kurš tikai ceturtdien atgriezās no komandējuma, ir gatavs to darīt, bet ministrs nevar izteikties par ierobežotas pieejamības Latvijas krājbankas maksājumu uzdevumu dokumentiem, kas ir nopludināti atsevišķos medijos, - sniegt paskaidrojumus par tiem var tikai FKTK, Dienai paskaidroja ministra pārstāvis Aleksis Jarockis. Viņš arī minēja - A. Vilkam ir iespaids, ka atsevišķi politiskie spēki acīmredzot nolūkojuši šim postenim cilvēku no politiskās vides, jo J. Brazovskis ir stingri turējies pretim politiskajam spiedienam. Tas izskatoties pēc mēģinājuma sašūpot politisko vidi. Jau pirms vairākām nedēļām LB prezidents Ilmārs Rimšēvičs un finanšu ministrs A. Vilks informēja Saeimas Budžeta komisiju par izraudzīto kandidātu, bet tad nekādi iebildumi netika izteiktas. «Andris Vilks uzskata Jāni Brazovski par augstas raudzes profesionāli,» uzsvēra A. Jarockis. Ja nākamnedēļ Saeima neapstiprinās FKTK priekšsēdētāja vietnieku, līdz jauna kandidāta izvirzīšanai un apstiprināšanai FKTK padome strādās četru, nevis piecu cilvēku sastāvā, informē aģentūra LETA.

FKTK vērsusies Ģenerālprokuratūrā, lūdzot izvērtēt, kā no bankas publiskajā vidē varēja nonākt Latvijas krājbankasmaksājumu uzdevumu kopijas, liecina Nozare.lv rīcībā esošais komisijas paziņojums. Norādot, ka kredītiestādēm ir stingri jāievēro klientu datu konfidencialitāte, FKTK aicina personas, kuru dati izpausti publiskajā vidē nonākušajā sarakstā, vērsties tiesībsargājošajās institūcijās ar iesniegumu par personu datu pretlikumīgu izpaušanu. Apkopojumu par naudas plūsmām no Krājbankas kontiem laikā no pērnā gada 17. novembra līdz 15. decembrim publicējis portāls Pietiek.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas