Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Veidos konsultatīvo padomi, kas izstrādās jaunu zemes politikas plānu

Ministru kabinets šodien atbalstīja jaunas starpnozaru konsultatīvās padomes izveidi, kuras uzdevums būs radīt jaunu zemes politikas plānu.

Pagājušā gada jūnijā Saeima uzdeva valdībai nodrošināt Latvijas dabas resursu un publisko aktīvu ilgtspējīgas, efektīvas un racionālas apsaimniekošanas plānu.

Lēmums noteica izstrādāt zemes politiku vidējam termiņam, kas veicinātu neizmantotās zemes novirzīšanu produktīvai, ekonomiski izdevīgai un ilgtspējīgai izmantošanai, sekmējot uz zinātni balstītu vietējo resursu taupīgu izmantošanu, radot jaunus, pieprasītus un konkurētspējīgus produktus. Lēmums paredzēja, ka šiem produktiem jābūt saražotiem izmantojot inovatīvas un modernas biotehnoloģijas, vienlaikus dodot pozitīvu ieguldījumu Latvijas siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas saistību izpildē.

Tā rezultātā tika izstrādāts projekts "Zemes politikas plāns 2017.-2020.gadam", tomēr projekta saskaņošanas gaitā tā tālāku virzību nav atbalstījusi Zemkopības ministrija (ZM) un Latvijas Pašvaldību savienība.

ZM norādīja, ka ir nepieciešams ilgtermiņa zemes politikas attīstības skatījums uz visu Latvijas teritoriju kopumā un plānam īstenošanas termiņam jābūt garākam - vismaz līdz 2030.gadam.

Līdz ar to, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nolēmusi izveidot starpnozaru konsultatīvo padomi jaunas zemes politikas plāna izstrādei. Tās uzdevums būs nodefinēt zemes politikā skatāmo jautājumu loku un politikas pamatprincipus, izstrādāt un vienoties par zemes ilgtermiņa izmantošanas scenārijiem, kā arī sniegt priekšlikumus vadlīnijām zemes izmantošanas scenāriju īstenošanai.

Plānots, ka padome jāizveido līdz šā gada 1.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas