Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Varēs saņemt ES fondu finansējumu alternatīvo sociālo pakalpojumu īstenošanai

Pašvaldības, pašvaldību institūcijas, uzņēmēji un nevalstiskās organizācijas tuvākajā laikā varēs saņemt Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu 100 000 latu vienam projektam sociālo pakalpojumu īstenošanai reģionos, portālu Diena.lv informēja Labklājības ministrijas pārstāve Liene Užule.

Projekti paredzēti, lai attīstītu ilgstošajai sociālajai aprūpei alternatīvus sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus cilvēkiem vistuvāk dzīvesvietai.

Lai piedalītos konkursā, projekta iesniedzējam jābūt reģistrētai kā sociālo pakalpojumu sniedzējam. Projektu īstenotājiem nebūs jāiegulda līdzfinansējums, jo izmaksas 100% apmērā segs ESF atbalsts.

To paredz otrdien valdībā pieņemtie noteikumi par ES struktūrfondu darbības programmas Cilvēkresursi un nodarbinātība aktivitātes otrās kārtas otro apakškārtu.

Plānots, ka finansējuma ietvaros sociālos pakalpojumus varēs saņemt vairāk kā 3000 iedzīvotāju, tai skaitā, cilvēki ar invaliditāti, bezpajumtnieki, cilvēki, kas atbrīvoti no ieslodzījuma vietām, no vardarbības cietušas personas, cilvēki ar prognozējamu invaliditāti, jaunieši pēc ārpusģimenes aprūpes un cilvēki, kuri kopj slimu ģimenes locekli.

Lai īstenotu alternatīvos sociālos pakalpojumus, institūcijām būs jāsagatavo projekti, pamatojoties uz alternatīvo sociālo pakalpojumu attīstības programmām, kuras līdz 2010.gada jūlijam izstrādāja Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales plānošanas reģioni un kuras šobrīd ir pieejamas pašvaldībās. Programmas ir katra reģiona politikas plānošanas dokuments, un tajās ir paredzēta konkrētā reģiona iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu sociālo pakalpojumu attīstība.

Plānotajai apakškārtai pieejamais kopējais finansējums ir vairāk kā 5,6 miljoni latu. Katram plānošanas reģionam ir noteikts saņemamā finansējuma apjoms jeb kvota, proti, Rīgai – vairāk kā 1,8 milj. latu, Vidzemei – vairāk kā 680 000 latu, Kurzemei – vairāk kā 790 000 latu, Zemgalei – vairāk kā 930 000 latu, bet Latgalei – vairāk kā 1,3 miljonu latu. Vienam projektam pieejamais maksimālais finansējums būs 100 000 latu, bet tā minimālais finansējums nav ierobežots.

Labklājības ministrija atgādina, ka pērn notika atklāta projektu atlases konkursa pirmā apakškārta, kuras rezultātā ESF atbalstu sociālo pakalpojumu īstenošanai saņēma kopumā 38 institūcijas no visas Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas