Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Varēs brīvprātīgi reģistrēt velosipēdus

Brīvprātīgi reģistrēt savus velosipēdus, lai zādzības gadījumā to būtu iespējams vieglāk identificēt, ar šādu soli cīņā pret patlaban aktuālajām velosipēdu zādzībām klajā nākusi Satiksmes ministrija un valsts a/s Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Reģistrācija arī varētu nodrošināt to uzskaiti valsts reģistrā, kas sniegtu aptuvenu priekšstatu par šā aktīvā dzīvesveida cienītāju skaitu valstī, informē ministrijas pārstāve Ilze Eida.

Šādus jaunumus paredz 22.jūlijā Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumos Nr. 1610 «Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi». Lai grozījumi stātos spēkā, jāgūst arī valdības atbalsts.

Tie, kuri vēlēsies reģistrēt savu velosipēdu, to ērti varēs izdarīt elektroniskā veidā CSDD mājaslapā www.csdd.lv vai, dodoties uz kādu no CSDD nodaļām. Plānots, ka velosipēdus drīkstēs reģistrēt personas, kas sasniegušas 16 gadu vecumu, aizbildņi nepilngadīgiem bērniem un arī juridiskas personas.

Brīvprātīgi reģistrējot velosipēdu, personai būs jānorāda transportlīdzekļa tehniskie dati un veids, kādā tā ieguvusi īpašuma tiesības uz riteni. Reģistrā tiks norādīta šāda informācija: īpašnieka (aizbildņa) vārds, uzvārds, personas kods (juridiskām personām nosaukums un reģistrācijas numurs); velosipēda marka, modelis un rāmja numurs; datums, kad reģistrētas vai mainītas īpašuma tiesības.

Velosipēdus bez rāmja numura CSDD nebūs iespējams reģistrēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas