Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Valdība akceptē turpmāko Latvijas emisijas kvotu sadales plānu

Valdība otrdien akceptēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto Ministru Kabineta (MK) rīkojuma projektu par emisijas kvotu sadales plānu 2008.-2012.gadam, portālu Diena.lv informēja VARAM pārstāvji.

Rīkojuma projekts ir izstrādāts, pamatojoties uz šā gada 22.martā pasludināto Eiropas Kopienas Vispārējā tiesas spriedumu, kurā Latvija bija cēlusi prasību par Eiropas Komisijas (EK) lēmumu, ar kuru tika apstiprināts Latvijas emisijas kvotu valsts sadales plāns laika posmam no 2008.gada līdz 2012.gadam, atcelšanu. Tiesa atzina, ka spēkā ir Latvijas 2006.gada decembrī apstiprinātais emisijas kvotu sadales plāns, kas paredzēja ik gadu vidēji piešķirt 6,25 miljonu emisijas kvotu iepretim līdz šim EK noteiktajam apjomam 3,34 miljoniem gadā.

Laika posmā no 2013.gada līdz 2020.gadam emisijas kvotas tiks piešķirtas pēc vienotiem Eiropas Kopienā noteiktiem principiem, paredzot ļoti stingrus nosacījumus brīvo emisiju kvotu piešķīrumam. Lielai daļai Eiropas Savienības emisijas kvotu tirdzniecības sistēmas (ES ETS) operatoru rīkojuma projekts paredz piešķirt papildu emisijas kvotas, kuras VARAM aicina izmantot lietderīgi un tālredzīgi, rūpīgi plānojot ilgtermiņa investīcijas tālākā emisiju ierobežošanā un jaunu efektīvu tehnoloģiju ieviešanā, kas ļautu uzņēmumiem palielināt konkurētspēju.

Rīkojuma projekts nosaka VARAM sagatavot lēmumu par emisijas kvotu piešķiršanu ES ETS operatoriem par laika posmu no 2008.gada līdz 2012.gadam un tuvākajā laikā to iesniegt EK, lai uzsāktu emisijas kvotu sadalījuma augšupielādi Latvijas siltumnīcefekta gāzu emisijas vienību reģistrā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas