Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Tele2 samazinājies klientu skaits un apgrozījums

Gada laikā klientu skaits mobilo sakaru operatoram TELE2 Latvijā ir samazinājies, tāpat šā gada pirmajā ceturksnī samazinājies apgrozījums un peļņa, liecina uzņēmumu finanšu pārskats.

SIA Tele2 pirmajā ceturksnī strādāja ar 23,8 miljonu latu jeb 337 miljonu Zviedrijas kronu apgrozījumu, kas ir par 16,6% mazāk kā pirms gada šajā pašā laikā (2009.gada pirmā ceturkšņa apgrozījums – 28,6 miljonu latu jeb 448 miljonu Zviedrijas kronu). Tele2 EBITDA radītājs (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) Latvijā gada pirmajos trijos mēnešos bija 7,8 miljoni latu jeb 109 miljoni Zviedrijas kronu, kas, salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni, ir par 19% mazāk.

Portāls db.lv vēsta, ka gada laikā Latvijā arī par 44 tūksošiem ir samazinājies Tele2 klientu skaits, ja pirms gada 31.martā operatoram bija 1,083 milj. klientu, tad šogad operatoram ir 1,039 milj. klientu.

"Tas, ka mūs ir izvēlējušies vairāk nekā miljons klientu, ir apliecinājums tam, ka esam līderis mobilo sakaru kvalitātē par pieņemamu cenu,” uzsver Valdis Vancovičs, Tele2 valdes priekšsēdētājs. 

SIA TELE2 mātesuzņēmums Tele2 AB Grupa peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA bija 2,358 miljardi Zviedrijas kronu, kas ir par 5% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā ceturksnī. Tele2 Grupas finanšu sniegumu noteica vairāki aspekti – darbības strauja paplašināšana Krievijā, peļņas pieaugums Skandināvijā, lielākoties pateicoties Zviedrijai, stabila darbība Baltijas valstīs ekonomikas krīzes apstākļos, veiksmīga darbība Centrālajā Eiropā un Eirāzijā, Tele2 Grupai sākot darbību Kazahstānā, kā arī ekspansija korporatīvajā segmentā Rietumeiropā. 

Tele2 AB Grupa pirmajos trijos mēnešos strādāja ar 9,535 miljardu Zviedrijas kronu apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk, salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni.

Kopumā 2009.gadā visā Latvijā darbību sāka 65 jaunas Tele2 GSM un UMTS bāzes stacijas, šā gada sākumā pievienojot vēl vienpadsmit. Līdz šim Tele2 ieguldījis investīcijas 130 miljonus latu apjomā kvalitātes pilnveidošanā, un Tele2 tīkls ir pieejams jau 99,6% Latvijas iedzīvotāju. Kvalitāte un tīkla attīstība visā Latvijā būs Tele2 investīciju prioritāte arī turpmāk, sola uzņēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas