Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sociālā palīdzība janvārī sniegta 33 866 rīdziniekiem

Janvārī sociālā palīdzība sniegta 33 866 rīdziniekiem, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāve Lita Brice.

Garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalstu janvārī saņēmuši 20 032 rīdzinieki, kas pašvaldībai izmaksājis 551 395 latus, dzīvokļa pabalstu saņēmuši 15 430 rīdzinieki, kas izmaksājis 426 910 latus. Piemaksu pie GMI ir saņēmuši 593 rīdzinieki, kas izmaksājis 33 600 latus.

Kopējais Rīgas domes plānotais sociālo pabalstu apmērs 2011. gadā ir 17 574 860 lati, ko veido pašvaldības dotācija 13 463 685 latu apmērā un valsts budžeta dotācija 4 111 75 latu apmērā.

Saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. pantu, pašvaldība no pamatbudžeta obligāti izmaksā pabalstu GMI līmeņa nodrošināšanai un dzīvokļa pabalstu. Šos pabalstu veidus pieprasītājiem pārskaita katra mēneša sākumā.

Likums nosaka - "ja ir apmierināts pamatots pašvaldības iedzīvotāju pieprasījums pēc pabalsta GMI nodrošināšanai un dzīvokļa pabalsta, pašvaldība ir tiesīga no pašvaldības pamatbudžeta izmaksāt arī citus pabalstus", šie pabalsti tiek pārskaitīti Rīgas Sociālā dienesta klientiem pēc tam, kad ir izmaksāts GMI un dzīvokļa pabalsts.

Pavisam Rīgas pašvaldība administrē 17 sociālo pabalstu veidus - bez jau minētajiem šiem Rīgas dome ir noteikusi vairākus citus pabalstus, piemēram, pabalstu jaundzimušajiem rīdziniekiem, pabalstu simts un vairāk gadus sasniegušajiem rīdziniekiem 100 latu apmērā, ģimenei ar bērniem, kurā visi apgādājamie ir nepilngadīgi, bērnam vecumā no pusotra līdz sešiem gadiem piemaksu pie GMI 50 latu apmērā un citus.

Rīgas Sociālais dienests pabalstus cenšas izmaksāt kalendārā mēneša laikā, no tā brīža, kad nauda tiek ieskaitīta Rīgas Sociālā dienesta norēķinu kontos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas