Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Smiltēns: Trešdien AS ar JV turpinās spriest par jaunās enerģētikas ministrijas izveides iespējām

Apvienotais saraksts (AS) un Jaunā vienotība (JV) trešdien, 2.novembrī, turpinās spriest par JV piedāvātās jaunās enerģētikas ministrijas izveides iespējām, šodien pēc AS un JV tikšanās žurnālistiem sacīja AS politiķis, Latvijas Reģionu apvienības līderis Edvards Smiltēns.

Smiltēns atkārtoti uzsvēra, ka JV un AS ir vienojušās par 99% jautājumu, savukārt par JV piedāvāto ministrijas izveidošanu vēl tiks turpināts spriest trešdien.

AS politiķis, Latvijas Zaļās partijas (LZP) līderis Edgars Tavars uzsvēra, ka ir svarīgi nepieļaut, ka tiktu mazināta vides aizsardzības jautājumu nozīme. Arī par to JV un AS paredzēts turpināt runāt nākamajā tikšanās reizē.

Smiltēns uzsvēra, ka AS un JV ir skaidri vienojušās, ka racionāli ir jāsasniedz klimata mērķi, jānodrošina Latvijas pilnīga enerģētiskā neatkarība un drošība un pieejamas energoresursu cenas, kas ir ļoti nozīmīgas konkurētspējīgas ražošanas un ekonomikas nodrošināšanai.

Šodien tika mēģināts pārrunāt vēl "pēdējo metru", kurā nebija vienošanās, izdiskutēt līdz galam un tika nolemts sarunu turpināt trešdien, atzīmēja politiķis.

AS politiķis Uldis Pīlēns vērsa uzmanību, ka piektdien visiem trim koalīcijas partneriem kopīgi notika ļoti produktīva saruna pie Valsts prezidenta Egila Levita, kurā ļoti pozitīvi ticis uzklausīts Valsts prezidenta redzējums par horizontālās atbildības ievērošanu pa tēmām jeb nozarēm. Tajā skaitā, runa ir par enerģētikas tēmu, kura attiecas uz daudzām ministrijām. Pīlēns norādīja, ka šo modeli iespējams iedzīvināt, veicot nelielas izmaiņas likumā.

Politiķis uzsvēra enerģētikas jomas nozīmību, tāpēc ar JV vēl turpināsies sarunas, kā partneri redz šīs horizontālās pieejas ietveršanu "potenciāli izveidojamajā" enerģētikas jaunajā ministrijā.

Kā ziņots, kā vienīgais publiski minētais domstarpību jautājums starp JV un AS līdz šim bijis, vai veidot attiecīgo ministriju, uz kuru tiktu pārdalīti jau citās ministrijās esošie departamenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas