Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Smiltēns: AS ļoti cer šonedēļ sākt strādāt trijatā ar JV un NA pie valdības deklarācijas

Apvienotais saraksts (AS) ļoti cer šonedēļ pie nākamās valdības deklarācijas sākt strādāt trijatā kopā ar Jauno vienotību (JV) un Nacionālo apvienību (NA), aģentūrai LETA sacīja AS politiķis Edvards Smiltēns.

Līdz šim valdības veidošanas sarunas notikušas JV organizētās divpusējās tikšanās reizēs ar potenciālajiem partneriem.

Vaicāts par to, kāda būs tālākā koalīcijas sarunu gaita, Smiltēns skaidroja, ka AS valde nav saņēmusi signālus par tālāko procesu. Tiek gaidīts, kāds būs vēstījums pēc šodien paredzētās Valsts prezidenta Egila Levita un JV līdera, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) tikšanās. No JV, kas vada valdības veidošanas procesu, AS sagaida strauju tālāko rīcību, atzīmēja AS politiķis.

Smiltēns norādīja, ka AS jau labu laiku mudina trīs partijām sākt strādāt kopā pie valdības deklarācijas veidošanas un valdības "salikšanas". Tāpat redzams, ka arī sabiedrība kļūstot nedaudz nepacietīga, redzot valdības līdzšinējo veidošanas gaitu, jo ir ārkārtīgi liels problēma apjoms, kas nākamajai valdībai arī būs jārisina, vērsa uzmanību "Apvienotā saraksta" politiķis.

Kā ziņots, nākamās valdošās koalīcijas veidošanas sarunu temps nav tik raits, kā gribētos, šādu viedokli pirmdien Latvijas Radio pauda viens no sarunu dalībniekiem, NA līderis Raivis Dzintars.

Dzintara norādīja, ka NA ar JV pagaidām bijušas sarunas tikai par trīs nozaru tēmām, kas ir salīdzinoši maz. Savukārt labā ziņa esot tā, ka tajās jomās, par kurām runāts, principu līmenī viedokļi sakrīt.

Koalīcijas izveides iniciatīvu ir uzņēmusies aizvadītājās Saeimas vēlēšanās uzvarējusī partija JV, kas sarunas veic ar NA, AS un "Progresīvajiem". Pusēm joprojām nav vienošanās, cik plašu veidot nākamo koalīciju - JV tajā vēlas redzēt arī "Progresīvos", kam iebilst NA un AS. Paralēli puses sākušas sarunas par darāmajiem darbiem, kur lielu domstarpību neesot.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 13, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas