Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

SC rosina neapliekamo minimumu pensijām paaugstināt līdz 200 latiem mēnesī

Politiskās apvienības Saskaņas centrs (SC) 11. Saeimas frakcija iesniegusi grozījumu likumam Par iedzīvotāju ienākumu nodokli, kas paredz, ka ar nodokļiem neapliekamais minimums pensijām ir jāpaaugstina no 165 latiem līdz 200 latu mēnesī, portālu Diena.lv informēja apvienība.

"Mēs apsveicam Labklājības ministrijas lēmumu no 1. septembra veikt  indeksāciju pensijām, kuras nepārsniedz 200 latu mēnesī. Taču vienlaikus mēs uzskatām, ka, nolemjot indeksēt pensijas līdz 200 latu, Labklājības ministrija faktiski ir atzinusi: papildus sociālā aizsardzība ir nepieciešama cilvēkiem, kuru ienākumi nepārsniedz šo summu, ir nepieciešama  papildus sociālā aizsardzība. Taču pašlaik neapliekamais minimums ir noteikts zem šīs 200 latu atzīmes – tas ir tikai 165 lati," norādīja SC deputāts, parlamenta Sociālo un darba lietu komisijas loceklis Andrejs Klementjevs.

"Pensijas, kuru apmērs ir no 165 līdz 200 latu mēnesī, pēc indeksācijas palielināsies vidēji nevis vidēji ar 4,60 latiem mēnesī, bet par 3,15 latiem. Tas tāpēc, ka no vienas pensijas daļas tiks ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Mēs uzskatām, ka tas ir netaisnīgi un absurdi, un aicinām paaugstināt neapliekamo minimumu pensijām! 200 latu mēnesī – tā ir ļoti neliela summa, īpaši, ja ņem vērā, ka ziemas periodā puse šādas pensijas aiziet dzīvokļa rēķina apmaksai," uzsvēra A.Klementjevs.

Pēc A.Klementjeva teiktā, pensiju neapliekamo minimumu ir jāpaaugstina līdz 200 latiem no 2013. gada 1. septembra – vienlaikus ar indeksācijas atjaunošanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas