Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Saeimas saliedētības komisijas vadītājs Kasparova pilsonības lietu sola nepakļaut birokrātiskam pingpongam

Pasaulslavenā šahista un Kremļa opozicionāra Garija Kasparova Latvijas pilsonības pieprasījuma virzība Saeimā atkarīga no deputātu atsaucības, taču birokrātiskkam pingpongam tā netiks pakļauta, portālam Diena.lv sacīja par šī iesnieguma tālāko virzību atbildīgās Saeimas Saliedētības komisijas vadītājs Ilmārs Latkovskis (Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK).

Deputāts pastāstīja, ka komisijā no Saeimas prezidija ir saņemta Kasparova vēstule. Tālāk iespējami divi varianti tās virzībai uz izskatīšanu Saeimā - ar desmit Saeimas deputātu priekšlikumu ideju par pilsonības piešķiršanu Kasparovam virzīt uz Saeimas sēdi bez lemšanas. Savukārt otra iespēja ir izlemt Saliedētības komisijā un attiecīgi kā atbalstītu vai neatbalstītu šo priekšlikumu virzīt uz Saeimas sēdi.

Par šiem iespējamiem risinājumiem un aicinājumu izvēlēties kādu no tiem, komisija plāno informēt vēstules iesniedzējus, vienlaikus paskaidrojot, ka "šo jautājumu negrasāmies pakļaut birokrātiskam pingpongam," teica Latkovskis.

Savukārt uz jautājumu, kāda ir komisijas deputātu un viņa paša reakcija par šo Kasparova lūgumu, Latkovskis bija atturīgs un nevēlējās izteikt savus spriedumus.

"Nav labi, ja komisijas vadītājs jau pirms tam ir izšķīries par vienu variantu un tad mēģina it kā objektīvi izskatīt," skaidroja deputāts.

Latkovkis arī atzina, ka neatteiktu tikties ar Kasparovu, kad viņš decembrī viesosies Rīgā.

"Es jau pieļauju, ka varētu būt tāda tikšanās, ja tas jautājums virzīsies, bet, šķiet, ka viņa vienīgais mērķis nav apmeklēt Saeimu," teica Latkovskis.

Jau vēstīts, ka Kasparovs savā oficiālajā tīmekļa vietnē skaidrojis, ka viens no iemesliem, kāpēc lūdzis piešķirt sev Latvijas pilsonību, ir tas, ka viņam ar Latviju izveidojušās "īpašas attiecības", ziņo LETA. "Mūsdienu Latvija ir stabila demokrātiska valsts, kas veiksmīgi pārvarējusi totalitārā režīma sekas un ir integrējusies Eiropas tautu ģimenē, par kuras daļu, es ceru, tuvākajā vēsturiskajā perspektīvā varēs kļūt arī Krievija," skaidro Kasparovs.

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) intervijā laikrakstam Diena izteicies - lai kādu lēmumu Saeima pieņemtu par pilsonības piešķiršanu Kasparovam, Latvijas un Krievijas attiecības tas neietekmēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas