Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rozentāles karjeru izšķīra divas dienas

Ja vien rīkojums par Baibas Rozentāles atgriešanos Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadītāja krēslā veselības ministres p.i. Lindai Mūrniecei būtu piedāvāts divas dienas vēlāk, bijusī veselības ministre tik vienkārši amatā netiktu - viņai nāktos pacīnīties konkursā. Laikraksts _Diena _vēsta, ka divas dienas pēc rīkojuma parakstīšanas stājās spēkā grozījumi Civildienesta likumā, kas vairs negarantē tiesības ministriem atgriezties ierēdņa amatā. L. Mūrniece sakās nezinām par grozījumiem.

Rīkojumu parakstīt viņai esot devis Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Armands Ploriņš. «Es tiešām nezināju, ka pēc dažām dienām tas (Rozentāles apstiprināšana - red.) kļūtu neiespējams,» saka L. Mūrniece. Sākotnēji ministre izteicās, ka B. Rozentāli amatā apstiprinājusi, jo nebija pamata apšaubīt viņas iepriekšējo darbību LIC. Tagad veselības ministra p. i. saka - pēdējās dienās viņa iepazinusies ar vairākiem B. Rozentāles pirmsdemisijas nedēļā parakstītiem aizdomīgiem lēmumiem, piemēram, par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja iecelšanu un ārstu, māsu un farmaceitu sertifikācijas nodošanu Rīgas Stradiņa universitātei. L. Mūrniece saka - būtu zinājusi, amatā B. Rozentāli nebūtu apstiprinājusi.

Izšķiroties par labu veselības ministra krēslam, pērn jūnija beigās B. Rozentāle VM nosūtīja iesniegumu, kurā lūdza atbrīvot viņu no LIC vadītājas amata sakarā ar iecelšanu ministra amatā, saglabājot tiesības pēc pilnvaru termiņa izbeigšanās saņemt līdzvērtīgu ierēdņa amatu. Valdība pērn rosināja izslēgt šo normu par tiesībām atgriezties iepriekšējā vai līdzvērtīgā amatā. Valdība norādīja, ka stāšanās vēlētā amatā ir katras personas individuāla karjeras izvēle un pašreizējā budžeta un būtiska štatu samazinājuma situācijā nav pamatoti uzlikt par pienākumu iestādēs saglabāt brīvu amata vietu līdz vēlētās amatpersonas pilnvaru termiņa beigām. Pēc Saeimas Juridiskā biroja iebildēm likuma norma paredz, ka garantijas tiek saglabātas īpašos amatos, piemēram, tiesībsargam, ministru padomniekam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas