Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rosina atgriezties pie velosipēdu reģistrācijas

Mums būtu jāatgriežas pie vecajiem labajiem laikiem un velosipēdi jāreģistrē, uzskata Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš. Viņš aicina par to sākt diskusiju. Šobrīd pieaug velosipēdu zādzību skaits, un tiem grūti noteikt saimnieku, sacīja E.Zivtiņš. Viņš izteica arī cerību, ka ar laiku visi velosipēdisti lietos ķiveres, un šī problēma izzudīs tāpat kā drošības jostu lietošana automašīnās.

Dienai E.Zivtiņš sacīja, ka policijas profesionāļu vidū secināts, ka valstij būtu jāuzņemas rūpes par brīvprātīgas velosipēdu reģistrācijas ieviešanu. "Es pats vēl neesmu ticies, taču pie mums bijuši cilvēki, kas ko tādu vēlējās organizēt privāti. Privātā kārtā tomēr tas neder - domāju, ka tas būtu jādara valstij, lai reģistrs būtu visaptverošs," stāsta E.Zivtiņš. Tuvākajā laikā viņš tiksies ar cilvēkiem, kam bija ideja par reģistrāciju, un pēc tam "likšu uz papīra un sūtīšu uz Satiksmes ministriju". Šo jautājumu E.Zivtiņš plāno akcentēt arī septembrī gaidāmajā Satiksmes drošības padomes sēdē.

Reģistrācija būtu "ar numura zīmi, ar tehnisko pasi," teic E.Zivtiņš. Visticamāk, "bleķa plāksnes" pie velosipēdiem, kā tas bija padomju laikā, likt nevajadzētu; tās varētu būt, piemēram, uzlīmes uz rāmja ar labi redzamiem cipariem, taču tie jau esot tehniskie jautājumi. Viņš uzskata, ka vienkāršākais variants būtu riteni reģistrēt veikalā uzreiz pēc tā nopirkšanas, taču jārod iespēja to darīt arī tiem, kam jau ir velosipēdi. Viņi to varētu darīt, piemēram, Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD), pieļauj E.Zivtiņš. Protams, tas kaut ko maksātu, tāpēc tam vajadzētu būt brīvprātīgam pasākumam, skaidro ceļu policistu šefs, kurš pārliecināts, ka valstij būtu jālobē velosipēdu izmantošana.

CSDD sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Jānis Aizpors sacīja, ka direkcija esot gatava uzklausīt idejas, un tad būtu skaidrs, vai varētu tās realizēt. "Teorētiski, protams, mums tas būtu paveicams, jo esam pārņēmuši arī laivu reģistrāciju," stāsta J.Aizpors. Viņš pauda cerību, ka E.Zivtiņa ierosinājums drīz būs guvis konkrētākas aprises un tad to varētu apspriest Satiksmes drošības padomes eksperti.

Velosipēdistu vortāla veloriga.lv veidotājs Romāns Meļņiks atzina, ka šāda ideja vērtējama ļoti pozitīvi, jo tas līdzētu noskaidrot policijas pie zagļiem atrastu divriteņu īpašniekus, jo nereti velosipēdi tā arī paliek iecirknī. Kā norāda R.Meļņiks, daudzi veikali jau tagad piedāvā iespēju reģistrēt riteņa īpašniekus, taču svarīgi, lai šīs datu bāzes būtu pieejamas policijai. "Tā policija, atrodot "aizdomīgu" riteni, varētu redzēt, vai tas nav pasludināts par pazudušu un vai persona, pie kā tas atrasts, ir īstais īpašnieks," teic R.Meļņiks.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas