Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīga – Sēnīte rekonstrukcija. 10,2 miljoni latu km

Pirmā iecerētā valsts un privātās partnerības (VPP) ceļu būves projekta Rīga-—Sēnīte ir piemērs pēdējos gados notikušajam ceļu remontos, piektdien raksta avīze Diena. Sākot gatavot konkursu 2007.gada beigās, izmaksas lēsa 245 miljonu latu apjomā, tas ir, 10,2 miljoni latu kilometrā. Diena izpētīja, ka tas būtu dārgāk par VPP maģistrālēm pat Čehijā un Polijā.

"Cenas bija uzpūstas, un mēs būtu pārmaksājuši, bet tāds toreiz bija tirgus," atzīst agrākais SM konkursa komisijas vadītājs Andulis Židkovs, kurš tagad vada Pasažieru vilcienu. "Mums bija pētījums, ka cenas togad pārsniedza Vācijas līmeni."

Valdība šonedēļ atļāva Satiksmes ministrijai (SM) turpināt konkursu par rekonstrukciju Vidzemes šosejas posmā Rīga—Sēnīte un 14.decembrī atvērt atlasīto četru pretendentu piedāvājumus, starp kuriem beidzot ir arī ārzemju firmas ar vietējiem apakšniekiem. Izmaksas nokritušās gandrīz uz pusi. Tagad ceļš varētu maksāt 132 miljonus — aptuveni 5,5 miljoni latu par kilometru.

Laikraksts izvirza vairākus jautājumus saistībā ar šo projektu. Vai šie 24 kilometri katrā virzienā ir ceļš, kam visvairāk Latvijā vajadzīgs remonts? Vai 6,5—7 miljoni latu gadā nav pārāk liela summa par ietaupītām nepilnām trim brauciena minūtēm? Vai ceļu nevar rekonstruēt vienkāršākā tehnoloģijā un atlikušo naudu novirzīt citu daudz cietušu ceļu posmu remontam?


Žurnālistes Sanitas Jembergas pētījumu par šī ceļa posma rekonstrukcijas izmaksām "Zaļā gaisma ir, šaubas paliek" lasiet piektdienas laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas