Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rēzeknes budžets jāsamazina par 700 tūkstošiem

Rēzeknes pilsētas budžeta grozījumus paredzēts apstiprināt domes sēdē 24.jūlijā. 21,6 miljonus latu lielo pilsētas budžetu ir jāsamazina par vairāk nekā 670 tūkstošiem latu. Vērtējot ekonomisko situāciju valstī, kā arī pesimistiskās nodokļu iekasēšanas prognozes, visticamāk jau rudenī būs vēlreiz jāatgriežas pie budžeta samazināšanas jautājuma, informē dome.

"Diemžēl patlaban nekādas pozitīvas ziņas no valdības mēs nesaņemam. Tikai negatīvas. Pašvaldībai deleģēto funkciju loks nesamazinās. Gluži otrādi. Bet finansējums funkciju īstenošanai strauji sarūk", saka Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC).“Labi apzināmies, ka šajā smagajā situācijā nevaram visām sfērām samazināt budžetu vienādi proporcionāli. Piemēram, līdzekļu apjoms sociālajai jomai acīmredzot būs jāpalielina, jo šogad ieplānotie līdzekļi sociālajiem pabalstiem ir gandrīz beigušies. Tikmēr bezdarba līmeņa pieaugums pilsētā nav mitējies, turpinās strādājošo skaita samazināšana gan uzņēmumos, gan arī valsts iestādēs. Samazinās arī iedzīvotāju ieņēmumi. Mēs nevaram rēzekniešus šajos apstākļos atstāt bez sociālās palīdzības,” norāda A. Bartaševičs.Mērs sola, ka noteikti tiks samazināti administratīvie tēriņi, kas var skart gan strādājošo skaitu pašvaldībā, gan arī darba grafiku. Tomēr līdzekļu ekonomija šajā gadījumā joprojām būs nepietiekama, tādēļ tiek pārskatīti arī saimnieciskie izdevumi.Rēzeknes pilsētas domes izpilddirektors, budžeta grozījumu izstrādes vadītājs Raimonds Olehno stāsta, ka budžeta grozījumi vispirms skars administratīvos tēriņus, bet nekādā gadījumā ne sociālo budžetu. "Mums ir ļoti augsta sociālā spriedze, lielākais bezdarba līmenis lielo pilsētu vidū. Līdzekļu apjomu sociālajai sfērai samazināt nedrīkst. Cits jautājums ir par sociālās palīdzības struktūras organizāciju," saka R.Olehno. Budžeta līdzekļu samazinājums tādā vai citādā veidā skars visas sfēras. Arī izglītības, kur ir jāmeklē iespējas samazināt saimnieciskos izdevumus. Skolotājiem un personālam ir jāstrādā. Iespējams, ka dažas kultūras iestādes vairs nestrādās pilnu darba nedēļu. “Tas nenozīmē, ka darbs apstāsies. Tas ļaus ieekonomēt uz algu rēķina. Pagaidām tas viss ir tikai priekšlikumi, jo galīgo lēmumu par budžeta grozījumiem būs jāpieņem deputātiem,” saka R.Olehno.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas