Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss
KNAB 4. februārī sāks priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu uzskaiti, monitoringa veicējs vēl nav zināms

Politiķiem skaitītāju ieslēgs pēc mēneša

Uz jaunākā – apgalvots, ka jau februāra, – žurnāla OK! vāka redzama finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ar ģimeni, un žurnālā ir vēl viens ģimenisks stāsts – par Cēsu domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu (Vienotība). Ja šis numurs tiešām kioskos būs arī februārī, vienam no šiem politiķiem ir risks nonākt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšvēlēšanu aģitācijas monitoringa ailēs, ja viņa vārds parādīsies Cēsu novada domes vēlēšanu sarakstā, piektdien vēsta laikraksts Diena.

4. februāris ir tas datums, kad KNAB sāks uzskaitīt priekšvēlēšanu tēriņus. Taču jārēķinās, ka viena lieta ir tie izdevumi, ko partijas norādīs oficiāli, iesniedzot līgumus ar medijiem, bet pastāv arī slēptās reklāmas riski. Komplimentāru interviju ar deputāta kandidātu var uztvert kā slēptu reklāmu pat tad, ja nav tiešu pierādījumu, ka par publikāciju ir maksāts.

KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Inga Jaunskunga Dienai norāda, ka kontrole notiks likumā noteiktajā kārtībā. Vispirms ir jāiesniedz visi reklāmas līgumi, kas noslēgti par priekšvēlēšanu reklāmu, un pēc tiem tiks skaitīti partiju priekšvēlēšanu tēriņi un uzraudzīts, vai tie nepārkāpj ierobežojumus.

Tāpat šodien ir pēdējā diena, kad pretendenti var iesniegt piedāvājumus KNAB rīkotajā publiskajā iepirkumā Par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu monitoringu pirms 2017. gada 3. jūnija Republikas pilsētu domes un novadu domes vēlēšanām. Konkursa uzvarētājs uzskaitīs gan apmaksāto, gan slēpto politisko reklāmu, un KNAB varēs salīdzināt, vai oficiāli uzrādītie dati sakrīt ar monitoringa rezultātiem.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 6.janvāra, numurā!

Top komentāri

Vārds
V
Ozolam tāda seja, šarms un biogrāfija, ka ğimenes bildes ar viņu Reiznieces reitingu vilks tikai uz leju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas