Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Policija: fotoradari strādās no pirmā kilometra

Iepriekš izskanējusī informācija, ka jaunie fotoradari uz Latvijas ceļiem vairumā gadījumā pārkāpumu varētu fiksēt vien tad, kad atļautais braukšanas ātrums pārsniegts par 30 kilometriem stundā (km/h), ir nepareiza interpretācija un nenozīmē, ka autovadītāji var nesatraukties un pārsniegt atļauto ātrumu par 30 km/h, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Labrīt, Latvija! teica Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Viņš teica, ka līdz 30 km/h ir diapazons, kurā strādās fotoradari, teorētiski no +1 līdz + 30, izejot no bīstamības konkrētā ceļa posmā. Nebūs tā, ka pie atļautā ātruma 50 km/h fotoradars sāks strādāt pie 80 km/h, faktiski strādās no pirmā kilometra, skaidroja policijas pārstāvis un piebilda: mēs pasakām, ka strādājam šajā diapazonā, bet ne lielākā.

Pēc viņa vārdiem, sods pienāksies gan tad, ja pie atļautā braukšanas ātruma 50 km/h šoferis brauks ar ātrumu 82 km/h, gan arī tad, ja brauks ar 79 km/h.

E.Zivtiņš arī teica, ka šis slieksnis nekādā mērā neattiecas uz autovadītāju, bet gan fotoradaru piegādātāju - uzņēmēju, kas grib atpelnīt savus līdzekļus, lai viņš zina, ka Valsts policija nedarīs tā, ka neļaus atpelnīt līdzekļus un visa sistēma sabruks. "Viņi var rēķināties ar šo diapazonu un izrēķināt, cik būs pārkāpēju dienā vai diennaktī," teica E.Zivtiņš.

Viņš arī stāstīja, ka ir ticies ar LU lāzerlaboratorijas pārstāvjiem un runājis par iespēju izmantot lāzeri, lai noteiktu iereibušas personas automašīnā. Viņi jau šobrīd veicot dažāda veida spektrālās analīzes dažādās vidēs, tādēļ nolemts, ka policija taisīs pieprasījumu laboratorijai. Pēc zinātnieku domām, ir iespējams izstrādāt sistēmu, lai konkrētā vidē būtu augsta varbūtība, ka automašīnā ir kāda iereibusi persona. "Tas nenozīmē vadītājs, bet iemesls apturēt un aprunātiers ir," klāstīja policijas pārstāvis, pēc kura domām, tas būtu liels pavērsiens satiksmes drošības ziņā. Viņš prognozēja, ka gala rezultātā pie tā nonāksim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas