Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Plāno ierobežot loku, kas var veikt ierakstus Saeimas komisijās; filmēšanas iespējas var zaudēt Kaimiņš

Parlamenta Kārtības rullī paredzēts noteikt, ka Saeimas komisijas sēdes turpmāk varēs ierakstīt tikai ar parlamenta iekārtām, vai arī akreditēti žurnālisti.

Lai arī deputāti šodien komisijas sēdē tieši nepieminēja politiķi Artusu Kaimiņu (KPV LV), kurš mēdz filmēt komisiju sēdes un arī montētus materiālus ievietot internetā, noprotams, ka šī norma liegtu viņam filmēt sēdes.

Saeimas Juridiskā komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem parlamenta Kārtības rullī, kas nosaka minētas izmaiņas. Komisija arī vienojās virzīt šo likumprojektu izskatīšanai Saeimas sēdē.

Pašlaik Kārtības rullī noteikta procedūra Saeimas komisiju sēžu protokolēšanai. Darba grupa rosināja papildināt šo regulējumu, nosakot, ka komisiju sēdes gaitu var fiksēt ar Saeimas iekārtām. Darba grupas vadītāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) skaidroja, ka šāda norma neietekmētu mediju darbu, jo uz tiem attiecas norma par atklātām sēdēm.

Politiķe norādīja, ka, piemēram, pašlaik Saeimā ir "cilvēks ar kameru", un neesot skaidrības, kādam nolūkam parlamenta komisiju sēdes tiek filmētas. Līdz ar to šāds Kārtības ruļļa labojums regulētu šādus gadījumus.

Savukārt Andrejs Judins (Vienotība) iebilda, jo darba grupas piedāvātā redakcija neierobežotu komisiju sēžu filmēšanu privātām vajadzībām. Tad deputāts Gundars Daudze (ZZS) mudināja noteikt, ka komisiju sēžu gaitu var fiksēt tikai ar Saeimas iekārtām, kā arī akreditēti žurnālisti.

Šo Daudzes ierosinājumu komisijas vairākums atbalstīja, pret bija deputāts Ivars Brīvers (LRA), savukārt Valērijs Agešins (Saskaņa) balsojumā atturējās.

Grozījumi Saeimas Kārtības rullī paredz arī citas izmaiņas.

Top komentāri

sanchezzz
s
Taatad ir ko sleept ..
#domālīdz
#
Interesanti, kas būtu slēpjams? Šobrīd visas sēdes tiek ierakstītas, bet lai tiktu pie šiem ierakstiem ir jāgaida mūžība... un par video ierakstiem būs tas pats vai vēl sliktāk... Laikam jau šī brīža deputāti gatavo sev atkāpšanās ceļu, jo tad nofilmētais varētu tikt traktēts, kā pārkāpums, kuru sodīt, nevis nosodīt tos, kuri nodarbojās ar pret valstisku lēmumu pieņemšanu... Esam ceļā uz policelisku valsti, kur mums ir atvēlēta otršķirīga loma... Un tad brīnās, ka cilvēki aizbrauc no Latvijas... Viņi nemūk no valsts, viņi mūk no politiskās iekārtas... jo vieglāk ir aizbraukt, nekā cīnīties par savām tiesībām...
Haris
H
Suņi zin ko ēduši. Šī valdība ir pelnījusi atlaišanu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas