Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pietkeviča dēļ var būt asumi koalīcijā

Jau nākamā gada sākumā nesaskaņas lielāko valdību veidojošo partiju - Jaunā laika un Tautas partijas (TP) - starpā var padziļināt arī fakts, ka, iespējams, no ietekmīgā Privatizācijas aģentūras (PA) valdes locekļa krēsla nāksies atvadīties TP biedram Mihailam Pietkevičam, kuru mēdz dēvēt arī par «Mākoņu (jeb TP līdera Andra Šķēles) pastnieku».

Viņa pilnvaras PA valdē beidzas 19.janvārī, un, pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) negatavojas nedz tās pagarināt, nedz atkārtoti viņu virzīt šim amatam. Oficiālu A.Kampara apstiprinājumu šādai rīcībai Dienai neizdevās iegūt. Tiesa, neoficiālā sarunā kāds JL valdes loceklis atzina, ka M.Pietkeviča pilnvaras netiks pagarinātas un JL neielaidīšoties nekādās politiskās aizkulišu diskusijās ar TP par viņa krēslu.

Pilnvaras darbam PA valdē janvāra vidū beidzas arī ar TB/LNNK saistītajai Vinetai Stolerei, taču noprotams, ka viņa amatu varētu saglabāt. Ne M.Pietkevičs, ne V.Stolere ar PA preses pārstāves Anetes Frīdenšteinas-Brīdiņas starpniecību komentārus Dienai nesniedza.

Amats PA valdē M.Pietkevičam ir svarīgs, jo ļauj iegūt informāciju un būt klāt lēmumu pieņemšanā, kas saistīti ar valsts pārņemto Parex banku, tās sadalīšanas gaitu un gaidāmo pārdošanu. M.Pietkevičs Parex bankā pārstāv valstij piederošo kapitālu, kura turētāja ir PA. Aģentūra ir arī valstij piederošā 51% Lattelecom (LT) kapitāla daļu turētāja, un PA valde ir valsts kā Lattelecom dalībnieka pārstāvis. Tieši PA valdē tiek pieņemti lēmumi, kas saistīti ar abu šo uzņēmumu īpašnieku kompetenci. Amats PA valdē ir arī labi atalgots.

Noprotams, ka JL nepatika pret M.Pietkeviču saistīta ar viņa, iespējams, ļoti tuvo saikni ar TP līderi. Lai arī pats M.Pietkevičs ciešas attiecības ar A.Šķēli Dienai līdz šim noliedzis, vairāku ar viņu saistītu avotu atzītais ļauj spriest, ka abi mēdz ne tikai sazvanīties par svarīgiem lēmumiem, piemēram, kā tas bijis, izraugoties jauno Lattelecom padomes priekšsēdi, bet arī tikties A.Šķēlem piederošās SIA Uzņēmumu vadība un konsultācijas birojā vai citviet. Neoficiāli Dienai arī zināms, ka M.Pietkeviča attiecības ar JL pārstāvēto A.Kamparu, kura vadītās ministrijas pārraudzībā atrodas PA, ir saspringtas un kopš A.Kampara kļūšanas par ministru starp abiem bijuši vairāki konflikti.

«Mākoņu pastnieka» apzīmējumu jurists M.Pietkevičs ieguva laikā, kad bija 8.Saeimas deputāts un nāca klajā ar virkni likumdošanas iniciatīvu, kas, iespējams, bija rakstītas vairāk TP dibinātāja un viņa domubiedru, nevis vēlētāju interesēs. Pretrunīgus vērtējumus izpelnījās, piemēram, viņa piedāvātie grozījumi ar privatizācijas sertifikātiem saistītajā likumdošanā, kas bija lielo sertifikātu turētāju interesēs. PA valdē M.Pietkeviču iecēla 2007.gada janvārī, kad premjers bija Aigars Kalvītis (TP), bet ekonomikas ministrs - Jurijs Strods (TB/LNNK).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas