Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pieaug velosipēdistu traumēto gājēju skaits

Saistībā ar riteņbraucēju skaita palielināšos pieaug negadījumu skaits, kuros velosipēdisti uztriecas gājējiem, kas pārvietojas pa ietvi, žurnālistiem otrdien pavēstīja Valsts policijas prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Viņš pastāstīja, ka šogad jau konstatēti pieci gadījumi, ka velosipēdisti uztriecas gājējiem, kuri pārvietojas pa ietvi. "Gājējam, pārvietojoties pa ietvi, ir priekšroka, daudzi velosipēdisti to nesaprot, un rodas negadījumi, kuros parasti cieš gājējs," klāstīja Zivtiņš. Daudzi gājēji gan pārvietojas arī pa veloceliņiem, tomēr negadījumi uz tiem nav reģistrēti.

Zivtiņš uzsvēra, ka arī daudzi velosipēdisti vēl nesaprot to, ka nedrīkst ar velosipēdu pārvietoties alkohola reibumā un ka par to pienākas sods. Braucam reibumā ik dienu tiek pieķerti pieci līdz desmit velosipēdisti.

Riteņbraucēja tiesības ir aptuveni 80% velosipēdistu, no kuriem lielākā daļa dzīvo pilsētās.

Tāpat Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka autovadītāji 70% gadījumos pamana riteņbraucēju tikai tad, kad jau notikusi avārija.

Pērn ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 17 velosipēdisti, bet vairāk nekā 400 cietuši dažādos satiksmes negadījumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas