Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pērn cietumos izņemtas divas tonnas paštaisīta alkohola un 3200 tālruņi

Sajūta, ka Valmieras cietums drīz sāks ražot Valmiermuižas cietuma alu, raksturojot ievērojamos šajā ieslodzījuma vietā izņemtos alkohola surogāta apjomus, cietumu priekšnieku sanāksmē jokoja ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka vietnieks Valērijs Sergejevs.

Pērn cietumos izņemtā, uz vietas saražotā alkohola surogāta apjoms bijis divas reizes lielāks nekā gadu iepriekš, proti, 2010.gadā izņemtas vairāk nekā divas tonnas jeb 2335 litri tā sauktās brāgas. 

Grādīgās dziras pagatavošanu ieslodzītajiem atvieglo tas, ka cietumu veikalos var iegādāties ūdeni pieclitrīgajās pudelēs. Šīs salīdzinoši ietilpīgās plastmasas taras pēc tam tiek izmantotas brāgas gatavošanai un uzglabāšanai. 

Pagājušajā gadā Latvijas ieslodzījuma vietās atrasti un izņemti arī 3232 mobilie tālruņi, vairāk nekā 255 grami narkotisko vielu un aptuveni 1,25 kilogrami psihotropo vielu.

Salīdzinot ar 2009.gadu, cietumos konstatēto telefonu skaits pieaudzis par trešdaļu, savukārt izņemto narkotisko un psihotropo vielu daudzums nav ievērojami mainījies. 

2010.gadā cietumos "iecienītas" bijušas tādas psihotropās vielas kā klonazepāms un metamfetamīns - izņemtas 2463 klonazepāma tabletes un aptuveni 592 grami metamfetamīna. Savukārt no pazīstamākajām narkotikām pērn ieslodzījuma vietās atrasti 26 grami heroīna un 3,52 grami kokaīna. 

2010.gadā ieslodzījuma vietās atrasti arī 16,9 grami amfetamīna, 180,8 grami marihuānas, vairāk nekā desmit grami piperazīna saturošu vielu, 70,2 grami diazepāma saturošu vielu, 36 morfīnu saturošas tabletes, 299 fenazepāma tabletes, kā arī dažādas citas narkotiskās un psihotropās vielas.

Pārsvarā aizliegtās vielas un priekšmeti pie cietumniekiem nonāk ar radinieku un draugu palīdzību, kā arī ar pasta sūtījumiem. 

Pērn par neatļautu sakaru uzturēšanu ar ieslodzītajiem aizturēti pieci cietumu brīvlīgumu darbinieki, septiņi uzraugi un pat pieci virsnieki. Divi no aizturētajiem virsniekiem paši bijuši atbildīgi tieši par to, lai cietumos šādas lietas nenotiktu. Viens no viņiem bija Jelgavas cietuma Drošības daļas priekšnieks, otrs - Valmieras cietuma Drošības daļas inspektors. Pēc visām minētajām amatpersonu aizturēšanām sākti kriminālprocesi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas