Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Pasaules slimnieku dienā pāvests aicina būt iejūtīgiem

Piektdien baznīca atzīmē Pasaules slimnieku dienu, dievkalpojumos īpaši aizlūdzot par slimniekiem, kā arī aicinot līdzcilvēkus tos apmeklēt un stiprināt grūtā brīdī.

Šogad pāvests Benedikts XVI ir sagatavojis Pasaules slimnieku dienai veltītu vēstījumu, kurā uzsver, ka lielāka uzmanība jāpievērš slimajiem, tiem, kas cieš, un kuriem nepieciešama aprūpe.

"Viņiem ir jābūt mūsu dzīves un uzmanības centrā, lai neviens no viņiem nejustos aizmirsts un atstumts," raksta pāvests. "Cilvēcības mēru parāda attieksme pret ciešanām un cietēju. Tas attiecas gan uz katru cilvēku, gan uz sabiedrību kopumā. Sabiedrība, kura nespēj pieņemt savus locekļus, kas cieš, līdzdalīt viņu sāpes un būt iejūtīga, ir cietsirdīga un necilvēcīga."

Vēstījuma noslēgumā pāvests vēršas pie valstu vadībām, aicinot tās vairāk ieguldīt veselības aizsardzības struktūrās, nodrošināt palīdzību un atbalstu ciešanās nonākušajiem, lielāko uzmanību pievēršot visnabadzīgākajiem un vistrūcīgākajiem.

Pasaules slimnieku dienu 1992. gada 13.maijā iedibināja pāvests Jānis Pāvils II, lai aicinātu dziļāk pārdomāt ciešanu noslēpumu un stiprinātu līdzjūtību pret cietējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas