Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem politiķus varēs saukt arī pie kriminālatbildības

Saistībā ar 1.jūnijā plānotajām pašvaldību vēlēšanām, laiks no rītdienas, 2.februāra, līdz vēlēšanu dienai saskaņā ar likumu ir priekšvēlēšanu aģitācijas periods, kura laikā aģitācijas veikšana un aģitācijas materiālu izvietošana televīzijā un radio, preses izdevumos, internetā un publiskās vietās notiek atbilstoši likumā noteiktajai kārtībai.

Šogad partijām savu finanšu tērēšanā pirms vēlēšanām jārēķinās ar būtiskām izmaiņām, kuras rūpīgi uzraudzīs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Turklāt šogad par priekšvēlēšanu laikā notikušajiem pārkāpumiem politiķus varēs saukt arī pie kriminālatbildības. To intervijā Latvijas Radio norādīja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

1.janvārī stājās spēkā grozījumi Politisko organizāciju finansēšanas likumā, kas nosaka jaunus ierobežojumus attiecībā uz politisko partiju priekšvēlēšanu izdevumiem par reklāmas izvietošanu un labdarības pasākumu finansēšanu, sponsorēšanu. Minētajiem izdevumiem drīkst izlietot summu, kas nepārsniedz 18,56 santīmus uz katru vēlētāju iepriekšējās attiecīgās pašvaldības domes vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas