Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par JKP valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts tieslietu ministrs Bordāns

Par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts tieslietu ministrs Jānis Bordāns, aģentūrai LETA pavēstīja partijā.

Borāns bija vienīgais kandidāts uz šo amatu. Partijas valdē darbosies arī Krišjānis Feldmans, Juris Jurašs un Gatis Eglītis, kuri darbojās arī iepriekšējā valdē. No jauna partijas valdē ievēlēta Rīgas domniece Linda Ozola. Viena vieta valdē bija vakanta pēc tam, kad mūžībā devās partijas politiķe Juta Strīķe.

Uz JKP valdi kandidēja septiņi partijas biedri, tajā skaitā izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš un Rīgas domes deputāts Jānis Ozols.

JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns partijas pasākumā pauda nostāju, ka pirmais stūrakmens ceļā uz pārtikušu Latvija esot "izskausta valsts nozagšana un izglītība".

"Vecās politikas tīkotāji jau no pirmajām mūsu partijas dienām skandināja viņiem parocīgo dziesmu, ka šiem konservatīvajiem, kas neesot nekādi konservatīvie, interesē tikai viena lieta - kādam atriebties vai izrēķināties un pārņemt tiesībsargājošās iestādes," teica Bordāns.

Viņa skatījumā, visi šie runātāji esot kļūdījušies, jo JKP esot gan talantīgi ekonomisti, gan izglītības darbinieki un ostu pārvaldes cilvēki. "Mēs atrodam un atrodam jaunus cilvēkus, un ar katru pastāvēšanas brīdi mēs pieņemamies spēkā," partiju slavēja politiķis.

Pēc Bordāna vārdiem, nesakārtojot drošības un likumības lietas, nenodrošinot bērniem un pieaugušajiem labāko izglītību, visi centieni par rūpnīcu un industrijas būvēšanu būšot kā "ūdens liešana caurā spainī".

"Tieši tāpēc ceļā uz pārtikušu Latviju pirmais stūrakmens ir izskausta valsts nozagšana un izglītība," klāstīja Bordāns, apgalvojot, ka 19.gadsimta beigās Latvijas teritorijas industriālā attīstība notika tāpēc, ka šajā impērijas teritorijā "dzīvoja un strādāja visizglītotākā tauta", nevis tās ģeogrāfiskās atrašanās vietas dēļ.

Pēc partijā sniegtās informācijas, JKP reģionālo nodaļu skaits pieaudzis līdz 29, savukārt šī gada pašvaldību vēlēšanās JKP plāno startēt vismaz 32 pašvaldībās.

JKP Ētikas komisijā tika ievēlēti Normunds Žunna, Anita Muižniece, Evita Zālīte Grosa, Pēteris Aglonietis un Edgars Horns, bet partijas Uzraudzības padomē tika ievēlēti Renārs Volkovs, Ilgvars Brakovskis un Uldis Budriķis.

Pēdējā gada laikā JKP valde izskatījusi 298 jauno biedru iesniegumus un kopējais partijas biedru skaits ir sasniedzis 1284 cilvēkus, informē partija.

Pašvaldību vēlēšanas plānotas šā gada jūnija pirmajā sestdienā, un domes tiks ievēlētas 41 pašvaldībā - sešās valstspilsētās un 35 novados. Rīgā pašvaldību vēlēšanas jau ir notikušas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas