Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par 14.Saeimas sekretāru kļūst Krauze, par viņa biedri - Ņenaševa

Par 14.Saeimas sekretāru deputāti otrdien ievēlēja Zaļo un zemnieku (ZZS) savienības pārstāvi Armandu Krauzi, bet par parlamenta sekretāra biedri - Progresīvo pārstāvi Antoņinu Ņenaševu.

Par parlamenta sekretāri cerēja kļūt arī partijas "Stabilitātei!" pārstāve Svetlana Čulkova. Savukārt sekretāra biedra amatam bija pieteikta arī Linda Liepiņa (LPV) un Svetlana Čulkova ("Stabilitātei!").

Balsu skaitīšanas komisijas pārstāvis Rihards Kols (NA) paziņoja, ka par Krauzes kandidatūru sekretāra amatam balsoja 87 deputāti, bet par Čulkovas - 12 parlamentārieši. Balsojumā par 14.Saeimas sekretāra biedres kandidāti Ņenaševu atbalstīja 79 deputāti, Liepiņu - deviņi politiķi, bet Čulkovu - 10 parlamentārieši.

Krauze ticis ievēlēts 10., 12.un 13.Saeimā no ZZS saraksta, kopš 2014.gada strādājis arī par Zemkopības ministrijas parlamentāro sekretāru. Kopš 2016.gada politiķis bijis arī Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs.

Savukārt Ņenaševa iepriekš uz vietu parlamentā nav pretendējusi, taču 2020.gadā politiķe ārkārtas vēlēšanās tika ievēlēta Rīgas domē no partiju "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" apvienotā saraksta.

Šodien 14.Saeimā ievēlētie deputāti sanāk uz parlamenta pirmo sēdi.

Vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura 14.Saeimā ieguvusi 26 mandātus, tai seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, "Apvienotais saraksts" ar 15, Nacionālā apvienība ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas