Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Par 14.Saeimas priekšsēdētāja biedriem ievēlēti Kalniņa-Lukaševica un Grasbergs

Par 14.Saeimas priekšsēdētāja biedriem otrdien pēcpusdienā ievēlēta partiju apvienības Jaunā vienotība (JV) pārstāve Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV) un Nacionālās apvienības (NA) politiķis Jānis Grasbergs.

Uz pirmā biedra amatu pretendēja arī partijas "Stabilitātei!" pārstāve Nataļja Marčenko-Jodko, savukārt otrā biedra kandidatūrā bija izvirzīta arī Viktorija Pleškāne ("Stabilitātei!").

Kā norādīja balsu skaitīšanas komisijas pārstāvis Rihards Kols (NA), par Kalniņas-Lukaševicas kandidatūru balsoja 87 deputāti, bet par Marčenko-Jodko - 11 parlamentārieši.

Savukārt balsojumā par Saeimas priekšsēdētāja otro vietnieku Grasbergs ieguva 86 balsis, bet Pleškāne - 12.

Kalniņa-Lukaševica no 2008.gada darbojās Valsts prezidenta kancelejā, taču 2011.gadā tika ievēlēta par 11.Saeimas deputāti no Zatlera reformu partijas saraksta. Kopš 2014.gada politiķe darbojās Ārlietu ministrijas parlamentārās sekretāres amatā. Kalniņa-Lukaševica kandidēja arī 13. Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības "Jaunā vienotība" saraksta, taču ievēlēta parlamentā netika.

Grasbergs 2018.gadā kandidēja 13.Saeimas vēlēšanās no NA saraksta, taču nepieciešamo vēlētāju atbalstu iekļūšanai parlamentā viņš neguva. 2019.gadā politiķis kļuva par Zemkopības ministrijas parlamentāro sekretāru.

Šodien 14.Saeimā ievēlētie deputāti sanāk uz parlamenta pirmo sēdi.

Vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura 14.Saeimā ieguvusi 26 mandātus, tai seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, "Apvienotais saraksts" ar 15, Nacionālā apvienība ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas