Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (13:27) - Tieslietu ministrs Rasnačs paliek amatā

Saeimas deputātu vairākums ceturtdien nenobalsoja par tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) demisiju, ko bija pieprasījuši opozīcijā esošās Saskaņas frakcijas deputāti.

Par šo ierosinājumu nobalsoja 28 deputāti no Saskaņas un Latvijas Reģionu apvienības, pret buha 31 deputāts no Zaļo un zemnieku savienības un Nacionālās apvienības, bet 24 deputāti no Vienotības un No sirds Latvijai pārstāvji, kā arī Kārlis Seržants (ZZS) balsojumā atturējās. Savukārt Solvita Āboltiņa, Inese Lībiņa-Egnere, Kārlis Šadurskis un Viktors Valainis (visi Vienotība) balsojumā nepiedalījās. 

Skaidrojot šo ierosinājumu, deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa) skaidroja, ka Rasnačs nespēj nodrošināt kontroli pār nozari un bieži pierādījis nekompetenci nozares vadībā.

"Mītu par kārtību Latvijas tieslietu sistēmā ir kliedējuši pēdējā laika notikumi bērnu tiesību aizsardzības jomā," sacīja deputāts, atsaucoties uz datu publiskošanu, atspoguļojot pedofilijas gadījumus.

Rasnačs (NA) pēc sev labvēlīgā uzticības balsojuma Saeimā jūtas gandarīts un kā neapmierinātības pamatu saskata informācijas trūkumu par Tieslietu ministrijas (TM) darbu, vēsta aģentūra LETA.

Rasnačs ir gandarīts, ka debatēs bez emocijām, pārspīlējumiem un sagrozītiem faktiem bija arī dažas vērtīgas idejas un domas. Paustos iebildumus tieslietu ministrs skaidroja ar informācijas trūkumu, piebilstot, ka viņa darbībai veltītā kritika tika atspēkota Nacionālās attīstības padomes sēdē augusta vidū, taču ne visiem tur bija iespēja ierasties.

Viņš atzina, ka ministriem ir biežāk jāinformē Saeimas deputāti par to, kas tiek darīts, paužot, ka daudzi kavējas stereotipos un novecojušā informācijā. "Tā ir mūsu vaina, ka mēs viņus neinformējam," piebilda Rasnačs.

Papildināts ar Rasnača komentāru

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas