Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

papildināta - Lembergs startēs vēlēšanās, ja viņu apcietinās

Iespējams, ka Maizītis centīsies skaļi aizcirst durvis, jo viņam ir palikušas divas darba dienas, bet mani iebiedēt nav iespējams. To Ventspils mērs Aivars Lembergs sacīja šorīt intervijā LNT 900 sekundēs. Jau zināms, ka līdzšinējam ģenerālprokuroram Jānim Maizītis pilnvaras beidzas 11.maijā.  “Pret mani personīgi viņš [Maizītis] visu laiku diskreditē sevi un manus politiskos pretiniekus,” teica A.

Lembergs. Viņaprāt, J.Maizīša rīcība šobrīd nav vīrišķīga, jo “ja kādu neievēl, viņš taču nelien uzreiz atpkaļ, vēl un vēl cenšas palikt savā krēslā”. A.Lembergu prokuratūra apsūdz kukuļņemšanā sevišķi lielos apmēros, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanā, dienesta viltojumā, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Šajā lietā apsūdzēts arī Ventspils mēra dēls Anrijs Lembergs un uzņēmējs Ansis Sormulis. Visi neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības. Arī šodien paredzēta tiesas sēde.Uz jautājumu, vai A.Lembergs kandidēs Saeimas vēlēšanās, viņš atbildēja: “Ja mani apcietinās, tad es noteikti startēšu, ja neapcietinās, es vēl domāšanu.”

Avīze Diena iepriekš rakstīja, ka Saeimas deputātu balsojums pret pašreizējā ģenerālprokurora J. Maizīša pilnvaru pagarināšanu ne velti bijis tāds. Proti, viņa vadītās prokuratūras izmeklētāju darbs pēdējos mēnešos, visticamāk, nav bijis tīkams apsūdzētajam A.Lembergam un atsevišķām aizvien pie varas esošām partijām.

Tā sauktajā stipendiātu lietā ir aizdomas par iespējamu varas pirkšanu Latvijā. Dienas līdz šim pētītais liecināja, ka laikā no 2001. - 2006.gadam politiskiem mērķiem no, iespējams, A.Lemberga pārraudzītās melnās kases aizplūduši vairāk nekā septiņi miljoni dolāru. No pie varas joprojām esošām partijām starp tā sauktajiem stipendiātiem, iespējams, atrodamas tādas partijas kā ZZS, TB/LNNK, kā arī LPP/LC.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas