Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

papildināta - KNAB neapstiprina informāciju par Vilka kabineta pārmeklēšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis attiecībā uz pirmdien, 1. novembrī, izplatīto informāciju, apstiprina, ka KNAB ir sākta dienesta pārbaude par to, ka sniedzot interviju ziņu aģentūrai LETA 2010.gada 18.septembrī KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks, iespējams, nav ievērojis Nacionālās drošības padomes sēdē (19.06.2010.) izteiktos ierobežojumus KNAB vadībai par informācijas sniegšanu par KNAB darbinieku savstarpējām attiecībām. KNAB neapstiprina informāciju par A.Vilka kabineta pārmeklēšanu.

Pēc aģentūras LETA intervijas ar KNAB priekšnieka vietnieku Alvi Vilku pret viņu sākta dienesta pārbaude un biroja priekšnieks Normunds Vilnītis uzdevis pārmeklēt viņa darba kabinetu, lai atrastu diktofonu ar intervijas ierakstu, aģentūrai LETA apstiprināja Vilks.

Intervija notika septembra vidū, kad Vilks dažas dienas Vilnīša prombūtnē pildīja arī biroja priekšnieka pienākumus.

Vilks pirmdien aģentūrai LETA sacīja, ka savus paskaidrojumus jau sniedzis, taču pārbaude vēl turpinoties.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Vilnītis nebijis mierā ar Vilka izteikumiem intervijā, tādēļ lūdzis biroja preses cilvēkam izsniegt intervijas ierakstu. Preses pārstāvis atteicies to darīt, sakot, ka tad jāsaņem Vilka akcepts, bet tālāk sekoja Vilka kabineta pārmeklēšana.

Vilks apliecināja, ka viņa kabinetā ieskrējuši KNAB Iekšējā drošības biroja darbinieki un sākuši meklēt diktofonu. Izrādās, preses pārstāvis šo interviju jau bija paguvis izdzēst, jo aģentūra LETA, interviju atspoguļojot savā ziņu lentē, bijusi precīza un nekādi labojumi neesot bijuši nepieciešami.

Dienesta pārbaude sākta, jo, pēc Vilnīša domām, Vilks, intervijā runājot par savstarpējām attiecībām birojā, esot nonācis pretrunā ar Nacionālajā drošības padomē (NDP) nolemto.

Kas šajā NDP sēdē lemts, aģentūrai LETA nav izdevies noskaidrot, bet neoficiāli ir zināms, ka ar Vilnīša pavēli bez viņa saskaņojuma neviens no KNAB darbiniekiem nav tiesīgs runāt, piemēram, ar medijiem, par to, kas notiek birojā.

Aģentūra LETA par šo pavēli pārliecinājās, kad vairākus mēnešus mēģināja vienoties par interviju ar Vilku, bet saņēma neskaidrus un nemotivētus noraidījumus. Kad Vilnītis bija komandējumā un Vilks pildīja viņa pienākumus, beidzot intervija varēja notikt.

Vilks ir pārliecināts, ka pret viņu un otru Vilnīša vietnieci Jutu Strīķi tiks sākta jauna dienesta pārbaude, jo viņi pēdējās dienās visai daudz izpaudušies dažādos medijos par spriedzi birojā, kas sākās līdz ar Vilnīša iecelšanu amatā, bet tagad esot sasniegusi kulmināciju.

Dienesta pārbaudes sākšana, pēc Vilka domām, bijis tikai formāls Vilnīša lēmums. No kolēģiem dzirdēts, ka Vilnītis nebijis mierā ar Vilka izteikumiem par Aināru Šleseru (LPP/LC), kurš savukārt kādā citā medijā bija izteicis netiešus draudus KNAB vadībai neiejaukties politikā.

Kā ziņots, NDP Vilnīša iecerēto KNAB reorganizāciju atzinusi par likumīgu, tomēr abi viņa vietnieki - Strīķe un Vilks, kā arī sešu nodaļu vadītāji izplatījuši publisku vēstuli, kurā apšauba Vilnīša spējas sekmīgi vadīt KNAB.

(papildināta 1. rindkopa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas