Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

papildināta (22:46) - KNAB apturējis valsts finansējumu Reformu partijai

Šā gada maija beigās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lēma par finansējuma apturēšanu Reformu partijai. Partija šo lēmumu nolēmusi apstrīdēt tiesā.

Jau 2011.gada oktobrī līdz ar Saeimas vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju Reformu partija iesniegumā KNAB lūdza skaidrojumu par to, kā deklarācijā ietvert rēķinus, kas veidojās no tā sauktā Olšteina sešinieka izmaksām reklāmas kampaņai, kas nebija saskaņotas ar partiju un līdz ar to partija tos neatzina kā savus tēriņus. KNAB, pārkāpjot likumu, atbildi uz šo vēstuli sniedza tikai pēc sešiem mēnešiem, novilcinot procesu un liedzot partijai noteiktajā termiņā precizēt deklarāciju, norāda partija.

Aģentūra LETA ziņo, ka Reformu partijai šogad pienācās 95 428 lati. Kā ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma, pērn RP finansējums ticis saņems pilnā apmērā, šogad par četriem mēnešiem izmaksāti 23 857 lati. Taču turpmākais finansējums līdz pat nākamajām Saeimas vēlēšanām tiek atņemts, un tas nozīmē, ka garām partijas kasei paies 166 999 lati.

Kā LTV raidījumam Panorāma skaidroja KNAB priekšnieka vietniece korupcijas novēršanas jautājumos Ilze Jurča, kopējā summa, kas netika uzrādīta partijas tēriņos, bija 38 000 latu.

Reformu partija uzskata, ka KNAB pieņemtais lēmums ir nesamērīgs, ņemot vērā to, ka partija jau sākotnēji iesniedza KNAB visus dokumentus par izdevumiem, kuri netika iekļauti deklarācijā. Turklāt, tiklīdz partija no KNAB bija saņēmusi vairākus mēnešus novēloto atbildi, ka partijas iesniegumā norādītie rēķini ir iekļaujami deklarācijā, partija to arī izdarīja. Taču, pieņemot lēmumu, no KNAB puses lietas šie faktiskie apstākļi tika  pilnībā ignorēti, uzskata Reformu partija.

KNAB lēmums par valsts finansējuma apturēšanu Reformu partijai apstākļos, kad tā ir sniegusi birojam visas ziņas par tās vēlēšanu izdevumiem, bet birojs pusgadu pats nespēja dot partijai atbildi par to, kādā veidā tos pareizi noformēt deklarācijā, ir negatīvs precedents, kas ir pretrunā ar partiju finansēšanas jēgu, portālam Diena.lv norāda Reformu partijas pārstāvji, piebilstot, ka soda samērīgums ir jānodod tiesas izvērtēšanai.  

Lēmumus par valsts finansējuma apturēšanu Reformu partijai KNAB pieņēma šā gada maija beigās. 

(ziņa papildināta ar video)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas